VRANJEŠ ZA TPORTAL

'Ivan Perišić očito ima neki plan, koji je prezentirao svom prijatelju...'

06.09.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija utakmicom protiv Portugala, nažalost i porazom 1:2, otvorila je novi ciklus u Ligi nacija, ali i pokazala neka nova lica koja bi Dalićevoj momčadi trebala osigurati i nastup na SP-u 2026. godine

Nakon razočaravajućeg nastupa na Euru u Njemačkoj, gdje je Hrvatska nastup okončala već nakon prvog kruga, s nestrpljenjem se čekalo prvo okupljanje, odnosno Dalićev popis igrača na koje računa za kvalifikacijski ciklus a kojem je cilj SP 2026. godine.

Nakon Eura od dresa vatrenih oprostili su se Marcelo Brozović i Domagoj Vida, ali nije se znalo što će biti s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem... Također, niti što će biti s Ivanom Perišićem, koji je u međuvremenu napustio Hajduk, te je još uvijek bez kluba.

No, izbornik Dalić pružio je Perišiću 'ruku', pozvao ga za ogled protiv Portugala, te mu čak i dao priliku da upiše 135. nastup za Hrvatsku.

Naravno, dio navijača bio je ljutit što je Perišić uopće pozvan, ali evo što o svemu misli Jurica Vranješ, bivši hrvatski reprezentativac.

'Izbornik je Perišića na ovoj utakmici uveo na poziciju desnog beka. S time da je Perišić među pet najvećih igrača hrvatske reprezentacije. I sada se našao u situaciji u kakvoj se našao. On, Luka Modrić, Mateo Kovačić, ali i da se nije povukao Marcelo Brozović, su igrači kojima izbornik Dalić - mora, a što je on sâm i rekao, pomoći. Ali budite sigurni da on njemu neće pomagati šest mjeseci. Pomoći će mu u još dvije, tri utakmice. I to je to. Naravno, pod uvjetom ako Perišić ne pronađe klub. U tom slučaju ga sigurno neće zvati tamo oko Božića. I jasno je da izbornik tako velikim igračima želi pomoći. Naravno, Perišić sutra može reći da prekida karijeru, ali očito imaju nekakav dogovor, baš kao što i Perišić očito ima neki plan koji je prezentirao svom, prije svega prijatelju, Daliću. I izbornik je također svjestan da će Perišić prije pronaći klub ako je i dalje reprezentativac, i kada ti klubovi vide da je spreman. I tu treba skinuti kapu svima koji su uopće došli na ideju da se na taj način pomogne Perišiću i takvim igračima', jasan je Jurica Vranješ.

  • +59
Portugal - Hrvatska (5.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Joao Rico/PIXSELL