psk_2

srušio je snove vatrenima

Taj nam Danny Makkelie ide na živce već godinama, još od finala SP-a u Rusiji 2018.

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 28.06.2024 18:27
  • Objavljeno 25.06.2024 u 22:03
Bionic
Reading

Danny Makkelie je nizozemski sudac koji je sudjelovao u nekoliko kontroverznih odluka u utakmicama u kojima su igrale hrvatske momčadi, što je izazvalo lavinu kritika hrvatskih navijača i medija

Danny Makkelie, nizozemski nogometni sudac, često je u središtu pozornosti zbog svojih kontroverznih odluka na bitnim utakmicama. Ronaldu je poništio čisti gol protiv Srbije, Dance je koštao finala Eura, protiv Borussije je kontroverzno 'vratio' penal, a spašavao je svojim odlukama i Liverpool. Njegove odluke u tim susretima izazvale su brojne kritike i nezadovoljstvo navijačima i medijima te sada se već čini da ima neki skriveni motiv. Sinoć je sudio na odlučujućoj utakmici Hrvatske i Italije i ne možemo se otet dojmu da nas je teško oštetio.

Finale Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Nakon Italije najveći trag na Vatrenima je ostavio kontroverznom odlukom o suđenju penala protiv Hrvatske kada je iz VAR sobe prevagnuo za kazneni udarac. Bio je dio sudačke postave na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Hrvatska je u tom susretu izgubila od Francuske rezultatom 4:2, a utakmicu su obilježile kontroverze u vezi s suđenjem. Glavni sudac finala bio je Argentinac Nestor Pitana, a najviše kontroverze izazvao je kazneni udarac za Francusku kada je rezultat bio 1:1. Kasnije je Pitana priznao da ne bi dosudio kazneni udarac da nije bilo intervencije iz VAR sobe. U kojoj je, naravno, sjedio Makkelie kao jedan od pomoćnih VAR sudaca!

Chelsea i Borussia Dortmund u UEFA Ligi prvaka.

Danny Makkelie je dosudio penal nakon što je centaršut Chilwella pogodio ruku igrača Borussije, Wolfa. Havertz je iz prvog pokušaja pogodio stativu nakon što je izveo udarac s bijele točke. Nogometaši Borussije su slavili taj promašeni penal vjerujući da su još u igri i da nemaju zaostatak. No, VAR je utvrdio da su dva njihova igrača ranije utrčala u kazneni prostor, zbog čega je sudac Makkelie svirao ponavljanje penala, a drugi put je Havertz bio precizan.

Nakon susreta su 'žuto-crni' bili bijesni na nizozemskog suca.

'Sudac je kriv za naš poraz i nema tu puno priče. Svi su vidjeli što je napravio', rekao je nakon susreta ljutiti Emre Can.

Polufinale Lige Prvaka: Villareal i Liverpool

Villarreal je na poluvremenu uzvratnog susreta polufinala Lige prvaka pred svojim navijačima na El Madrigalu vodio 2:0 protiv Liverpoola i bio nadomak iznenađenja. Zbog spornog detalja iz prvog poluvremena nakon utakmice je totalno poludio predsjednik Villarreala Fernando Roig.

'To je bilo skandalozno. Alisson je pokosio Lo Celsa! A sudac je od prve minute bio podmukao, sudio je u njihovu korist', ispalio je Fernando Roig nakon utakmice.

  • +24
Utakmica 3. kola skupine B na EURU: Hrvatska - Italija Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

Ovo nije prvi put da se njegovo ime spominje u negativnom kontekstu. Cristiano Ronaldo ga također pamti iz 2021. godine tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U utakmici protiv Srbije, Makkelie je poništio pobjednički gol Portugala na samom kraju utakmice, iako se činilo da je lopta cijelim obujmom prešla gol-crtu prije nego što ju je izbio srpski igrač. Ova odluka izazvala je mnogo polemike i frustracije, posebno kod Ronalda i portugalskih navijača.

Još jedna kontroverzna odluka Makkelieja dogodila se u polufinalu Eura 2021. godine između Engleske i Danske, kada je dosudio penal za Engleze. Mnogi su ovaj penal smatrali vrlo spornim i nazvali su ga jednim od najkontroverznijih u povijesti natjecanja. Unatoč kritikama, Makkelie nije bio kažnjen niti prozivan od strane Uefe ili Fife za tu odluku.

Makkeliejeve odluke često izazivaju rasprave i nezadovoljstvo, ali i dalje ostaje jedan od najiskusnijih i najpoznatijih sudaca na međunarodnoj sceni.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal