TVRDI Gazzetta

Talijani otkrili pozadinu Tudorovog odlaska iz Lazija: Htio je jednu stvar...

07.06.2024 u 09:36

Bionic
Reading

Igor Tudor napustio je Lazio nakon samo tri mjeseca na klupi. Iako su rezultati bili solidni, sukobi s igračima i razilaženje s klupskom upravom oko transfera igrača doveli su do ranog razlaza

Igor Tudor napustio je Lazio nakon samo tri mjeseca na klupi, unatoč tome što je imao valjani trenerski ugovor sve do ljeta 2025. Osebujni hrvatski trener podnio je ostavku nakon što klub nije ispunio njegove želje oko pojačanja.

'Tražio je da promijenimo osam igrača. To je previše za momčad koja ima kvalitetu i drži odreženu razinu. Volio bih ipak naglasiti da je otišao ugledno, korektno', kazao je Lazijev predsjednik Claudio Lotito za talijanske medije. Tamo se pak piše kako je Tudor htio velike stvari za klub, ali se zbog toga, i svog specifičnog načina rada, sukobio s upravom i igračima.

Gazzetta dello Sport piše kako su okidač krize bila različita mišljenja o prijelaznom roku, a ne rezultati, koji su bili dobri. Gazzetta dodaje kako je hrvatski trener htio revoluciju i de facto potpuno novu momčad koja bi odgovarala njegovom stilu nogometa. Za to je potreban velik novac, a klupska uprava nije ga bila spremna potrošiti, pogotovo jer je smatrala da Tudor nije 'osvojio' igrače u svlačionici svojim idejama.

U Italiji smatraju da je kap koja je prelila čašu bio odlazak Daichija Kamade. S druge strane, Tudor nije dobio što je htio, a smatrao je da klub ima prevelika očekivanja. Razlaz je bio jedini izlaz.