protest na oi

Talijanski vaterpolisti odlučili se na nesvakidašnji i čudan potez; o tome svi govore

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 09.08.2024 15:17
  • Objavljeno 09.08.2024 u 15:04
Bionic
Reading

Talijanski vaterpolisti protestirali su uoči i tijekom utakmice za plasman od petog do osmog mjesta na Olimpijskim igrama protiv Španjolske, ljuti zbog sudačkih odluka i pogrešaka u četvrtfinalu

Španjolska je pobijedila Italiju 11:9, ali Talijani su i tada bili mislima na utakmici od prije dva dana kada su poraženi od Mađarske, čime su izgubili šansu za osvajanje neku od medalja.

>> Zlatni olimpijac Dobud jednog Hrvata nahvalio je kao nikad dosad te poslao moćnu poruku

U toj utakmici su se dogodile brojne čudne sudačke odluke i sve su mahom oštetile Italiju. Ključno je bilo četverominutno isključenje Condemija. Kasnije analize su potvrdile sudačke greške.

Talijani su od organizatora tražili ponavljanje utakmice, što nije uslišeno. Zato su talijanski igrači, prilikom intoniranja himni na ogledu protiv Španjolske, okrenuli leđa plivalištu i zastavama.

Kada je počela utakmica Talijan Francesco Condemi je prvi stigao do lopte te je s njom izašao iz plivališta, bacio kapicu i napustio igru. Italija je pasivno odigrala nekoliko uvodnih minuta protiv Španjolske. O tom njihovom nesvakidašnjem potezu bruje svi ljubitelji vaterpola...

  • +9
Hrvatska - Italija, vaterpolo, Olimpijske igre, 30.7.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal