Gospodski do kraja

Tek nakon ove objave Ivana Rakitića, u Barceloni možda postanu svjesni kakvog su igrača i čovjeka izgubili

02.09.2020 u 17:55

Bionic
Reading

Ivan Rakitić od utorka više nije igrač Barcelone, već se vratio u svoju Sevillu. Smanjio je potraživanja, sa starim klubom našao model za isplatu odštete Barceloni, a onda se prepustio sjećanjima i emocijama

Kao što smo već pisali danas, Barcelona je Ivanu Rakitiću priredila zasluženi oproštaj. Čelnici kluba organizirali su konferenciju za medije na kojoj su se i službeno, nakon punih šest godina, razišli.

Emotivnu je ceremoniju otvorio predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu koji se još jednom naklonio Ivanu Rakitiću za sve što je učinio za momčad s Nou Campa u proteklim godinama.

>> Ivan Rakitić emotivnim se govorom oprostio od Barcelone, a na kraju je poslao znakovitu poruku Leu Messiju

'Odigrao je šest sezona iz snova, bio je vitalan dio pobjedničke momčadi, danas ga pozdravljamo, ali vidjet ćemo ga uskoro jer nastavlja igrati nogomet. Pozdravljamo odličnog igrača, ali prije svega odličnog čovjeka. Zahvaljujem mu se na svemu. Sjećam se kako je rekao kad je dolazio da je došao pisati povijest i upravo to je napravio. Ivane, zahvaljujemo ti na svemu što si napravio', rekao je Bartomeu.

Ivan Rakitić tako nakon šest godina u Barceloni i službeno odlazi u Sevillu, momčad iz koje je i stigao u 'katalonski ponos'.

'Osvajati sve naslove ovdje je bilo jedinstveno iskustvo. Želim se zahvaliti svima koji su to omogućili. Predsjedniku, direktorima, svim trenerima, stručnom stožeru, fizioterapeutima i cijeloj upravi. Nadam se da ste uživali boreći se sa mnom u ovih šest godina, bilo je prelijepih i manje lijepih trenutaka. Zahvaljujem se navijačima koji su uvijek bili ovdje. Lijepo je izaći na teren i čuti da ti skandiraju ime. Kad sam se danas opraštao od nekih članova kluba, vidio sam im suze u očima i to za mene puno znači', kazao je na početku Ivan Rakitić koji je pričao 'stegnutog' glasa. Nije lako oprostiti se nakon toliko godina, no što je tu je...

'Uvijek sam bio zahvalan predsjedniku Barcelone na svemu. Zbog tretmana svih ovih godina i zbog toga što zna da imam poseban odnos sa Sevillom. Važno je da smo pronašli najbolje rješenje za sve strane. No, o Sevilli ću pričati sutra, danas je glavna tema Barcelona. A Barcelona je Barcelona, najveći klub na svijetu i to se neće promijeniti'.

Gospodin kakvog nema. Nije štedio komplimente katalonskom klubu, iako je još u lipnju govorio kako ga nema namjeru napustiti.

>> Ivan Rakitić progovorio o svom statusu u Barceloni, a otkrio nam je kakav zaista ima odnos s Lionelom Messijem te hoće li igrati za Hrvatsku na Euru: Sve se zna, razgovarao sam s izbornikom Dalićem

No, očito je shvatio što znači Koemanov dolazak na trenersku klupu i da je ipak vrijeme za častan odmak. Koliko god mu to nije bilo po želji.

I nakon što je odradio razgovor s novinarima, ispunio si je želju. Fotografirao se s njemu bitnim 'sitnicama', trofejima koje je osvojio tijekom ovih šest sezona, u svlačionici, na travnjaku Nou Campa te na odlasku sa stadiona.

'Nekoliko fotografija mog posljednjeg dana u Barceloni. Još jednom hvala na ljubavi, porukama i podršci. Zaista sam zahvalan!'

  • +18
Barcelona - Bayern (četvrtfinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Rafael Marchante / POOL