voli 'bijelo'

Teniski skandal: Izbacio je Marina Čilića, a sada je pozitivan na kokain

24.06.2017 u 12:28

Bionic
Reading

Engleski tenisač Daniel Dan Evans (27) ove je godine u 2. kolu Australian Opena izbacio našeg Marina Čilića. No, sada je pao na doping testu, bio je pozitivan na kokain i prijeti mu suspenzija od četiri godine

Dan Evans trenutačno je 50. igrač svijeta, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli na kokain tijekom ATP turnira u Barceloni u travnju i privremeno je suspendiran.

'Ovo je jako težak dan za mene i želio sam osobno objaviti ovu vijest. Vrlo je važno naglasiti kako je testiranje obavljeno izvan natjecanja i kako je kontekst u potpunosti nepovezan s tenisom. Iznevjerio sam mnogo ljudi, roditelje, trenera, svoj tim, sponzore, britanski tenis i navijače kojima se samo mogu iskreno ispričati', izjavio je 27-godišnji Evans koji je ove godine na Australian Openu izbacio našeg Marina Čilića u 2. kolu.

'Evans je 16. lipnja optužen za kršenje antidopinških pravila. On je prihvatio nalaz po kojemu je u njegovu organizmu 24. travnja pronađen kokain. Do daljnjega je privremeno suspendiran', objavio je Antidopinški odjel Međunarodnog teniskog saveza.

Evansa čeka suspenzija od najviše četiri godine, a u sličnim su slučajevima Richard Gasquet i Martina Hingis svojedobno dobili po dvije godine...