BIT ĆE ZANIMLJIVO

Tko će ovoga puta biti glavni 'Šerif' u Maksimiru?

30.07.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Dinamo večeras igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka (Maksimir, 20.45), a s druge strane stajat će stari poznanik Sheriff iz Tiraspola s kojim se hrvatski prvak u kvalifikacijskoj fazi već dva puta susreo

Dinamo u okršaj s moldavskom momčadi ulazi kao favorit, ali u 'modrom' taboru su oprezni, jer je tako bilo i 2010. pa je Sheriff bio uspješniji te je izbacio Dinamo nakon jedanaesteraca. Osveta je stigla dvije godine kasnije kada je hrvatski prvak u obje utakmice sredio Sheriff (1:0, 4:0).

U odnosu na prošlu sezonu u gostujućem taboru se dosta toga promijenilo. Stigli su brazilski veznjak Cadu, srpski branič Tomislav Pajović, brazilsko krilo Ricardinho (23), visoki srpski napadač Marko Markovski iz Grčke, bugarski golgeter Ismail Isa... I odmah su se nametnuli kao ključni igrači.

'Optimisti smo. Ulazimo u utakmicu s puno samopouzdanja, ali znamo da je Sheriff dobra momčad. Pratili smo ih. Sheriff je ekipa s osam novih igrača, uglavnom su to Brazilci što govori kako igraju tehnički dotjeran nogomet tako da se radi o potpuno novoj momčadi koja ima veće ambicije,' poručio je Jurčić koji će kao i njegovi izabranici morati strahovati i od tribina.

Naime, UEFA je opet kaznila Dinamo (prazna istočna tribina), a ako se pogrdno skandiranje ponovi sljedeći puta će kazna biti još rigoroznija.


Što se tiče igrača Sheriffa, oni iznimno cijene Dinamo pa tako i najbolji njihov nogometaš Cadu.

'Dinamo je trenutačno najbolja momčad na Balkanu, igrao je dva puta zaredom Ligu prvaka, znam da se i pojačao i da je vrlo, vrlo opasan. Dakle, ako nismo u stanju biti u našim najboljim izdanjima, bolje da ostanemo u svlačionici. Jer ako želimo doći do osnovnog cilja, a to je zabijeni pogodak, alternative nam nema,' rekao je Brazilac za SN te dodao:

'Dinamo ima zaista odličnu momčad s pregršt vrlo dobrih igrača. No vidjet ćemo večeras kako će to izgledati, nismo ni mi baš loši. Dapače... Uostalom, teren će u 180 minuta pokazati koliko tko vrijedi. Vjerujem da smo dorasli zadatku.'

Nisu to više iste momčadi, ali ovi jedanesterci iz 2010. su veliko upozorenje