rujevica, 20.15 sati

Tko će protiv Lokomotive igrati 1. kolovoza u šibenskom finalu kupa, branitelj naslova Rijeka ili Osijek?

31.05.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Nakon što smo u subotu doznali da je Lokomotiva pobjedom 3:1 nad Slaven Belupom postala prvi finalist hrvatskog nogometnog Kupa, nedjelja donosi i drugo polufinale u kojem će snage odmjeriti Rijeka i Osijek. Dvoboj se igra na Rujevici od 20.15 sati

Rijeka brani naslov pobjednika Kupa, te lovi treće 'Rabuzinovo sunce' u posljednje četiri sezone.

Do sada je 12 puta igrala u polufinalu Kupa i šest puta stigla do finala, pri čemu je ukupno pet puta osvojila Kup.

'Moramo biti spremni i tako se ponašamo. Igrači su svjesni da je utakmica bitna i nema alibija,' rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

'Spremni smo za 'post-korona eru', dodao je slovenski stručnjak.

>> Ni golčina Gode nije bila dovoljna Slaven Belupu, jer Sammir je u 30 minuta dokazao klasu i vodio 'lokose' do preokreta

Osijek i Rijeka su u Kupu odigrali osam međusobnih susreta i zanimljivo, nije bilo neodlučenih ishoda. Oba sastava upisala su po četiri pobjede, a dvaput je dalje prošao Osijek, a dva puta Rijeka.

Osječani su Rijeku oba puta izbacili u četvrtfinalu, dok je Rijeka jednom slavila u četvrtfinalu, a posljednji put u sezoni 2016/17. u polufinalu.

'Očekuje nas susret protiv iskusne ekipe s odličnim pojedincima, ali moramo se fokusirati na sebe. Kako biti bolji u svim fazama igre. Mislim da će odlučiti neki mini detalji,' naglasio je Rožman.

Osijek se deseti put probio do polufinala. Do sada je dva puta bio uspješan u polufinalima, a jednom je i osvojio Kup, 1999. u Maksimiru protiv Cibalije.

Svjestan je trener osječkog sastava Ivica Kulešević da će njegova momčad morati odigrati hrabro i odlučno u želji za pobjedom.

'Rijeka ima jako dobar napadački potencijal, no valja istaknuti kako je i defanzivno, prije ove prisilne stanke, izgledala vrlo sigurno. No, imamo i mi svojih aduta, sigurno i kvalitetu za dobru prezentaciju i ostvarenje svojih želja i ciljeva', rekao je šef stručnog stožera bijelo-plavih, poručivši da u ovom dvoboju neće biti prostora ni za kakve kalkulacije.

Kulešević je dodao kako bi bilo idealno izboriti prolaz u 90 minuta igre, bez obzira na to što smatra da su njegovi izabranici spremni i za eventualne produžetke. Uvježbavaju se i jedanaesterci, što je i logično uoči eliminacijskih utakmica.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.