uskoro je slobodan

Tko unosi nemir na Poljud? Inter želi Perišića, Talijani tvrde da i on šalje signale

03.07.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Ivan Perišić se odmara nakon reprezentativnih obveza nakon čega će se sredinom srpnja pridružiti suigračima koji su započeli pripreme. No, uskoro je slobodan igrač...

Nogometaši Hajduka danas na Bledu s početkom u 17.30 sati igraju pripremnu utakmicu zatvorenu za javnost s Kalcer Radomljem.

Na pripremama u Sloveniji nema Ivana Perišića koji je dobio odmor nakon reprezentativnih obveza na Euru, no sredinom srpnja trebao bi se priključiti ostatku momčadi. Očekuje se da će biti spreman drugog pretkola Konferencijske lige protiv Torshavna, utakmica je na rasporedu 25. srpnja.

Talijanski Tuttosport otkriva kako Perišića Inter opet želi u svojim redovima te naglašava kako Ivan ne bi imao ništa protiv povratka. Inter ga vidi kao zamjenu za Tajona Buchanana, koji se teško ozlijedio na treningu reprezentacije Kanade za Copa Americu i čeka ga dug oporavak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Perišić je započeo svoju nogometnu karijeru u omladinskom pogonu Hajduka. Kao tinejdžer, preselio se u Francusku gdje je nastavio razvoj u Sochauxu. Godine 2009. potpisao za belgijski Club Brugge. U sezoni 2010./2011. postao je najbolji strijelac belgijske lige i bio proglašen igračem godine. U ljeto 2011. godine pridružio se Borussiji Dortmund. Tijekom boravka u Dortmundu, osvojio je Bundesligu i DFB-Pokal.

U siječnju 2013. prešao je u Wolfsburg, gdje je nastavio s impresivnim nastupima i osvojio DFB-Pokal i DFL-Supercup.

Perišić je 2015. godine prešao u Inter Milan za 19 milijuna eura. Tijekom šest sezona u Interu, odigrao je 254 utakmice, postigao 55 golova i namjestio 49. Osvojio je Serie A i Coppa Italia. Sezonu 2019./2020. proveo je na posudbi u Bayernu, gdje je osvojio trostruku krunu - Bundesligu, DFB-Pokal i Ligu prvaka.

Na ljeto 2022. godine prešao je u Tottenham Hotspur. Tijekom boravka u Tottenhamu, doživio je tešku ozljedu ligamenata koljena. U rujnu 2023. godine Perišić se vratio u Hajduk potpisavši jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja. Drugim riječima krajem kolovoza postaje slobodan igrač. U Splitu su svi uvjerni kako će biti nositelj igra Bijelih u novoj sezoni.