REKORDNA SEZONA

Toni Kukoč usporedio svoje Chicago Bullse iz '96. s hokejašima Blackhawksa

06.03.2013 u 14:54

Bionic
Reading

Bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč (44), trostruki NBA prvak s Chicago Bullsima, usporedio je za CSN Chicago aktualni niz hokejaša Chicago Blackhawksa i njegovih Bullsa iz sezone 1995/96.

Hokejaši Chicaga su u 23 utakmice ove sezone slavili 20 puta, ali su u svim susretima upisivali barem jedan bod. Odnosno, u tri utakmice koje su izgubili Blackhawksi su upisali bod odlaskom u produžetak ili izvođenje kaznenih udaraca.

Kukoč je spomenutu sezonu s Bullsima završio rekordnim omjerom pobjeda i poraza 72-10, a u istoj su Jordan i 'kompanija' imali niz od čak 18 pobjeda zaredom. U prve 44 utakmice te sezone Chicago je upisao samo tri poraza.

Bivši najbolji šesti igrač NBA lige živi u Chicagu sa svojom obitelji i veliki je navijač trenutno najbolje hokejaške momčadi svijeta - Blackhawksa.

Hokejaši Chicago Blackhawksa

'Postoji mnogo sličnosti između ovog Chicaga i mog iz sezone 1995/1996. Obje su momčadi savršen spoj iskustva, pravog pristupa utakmicama i kemije', rekao je Kukoč koji točno zna kakav osjećaj vlada u svlačionici Blackhawksa.

'Bili smo jako razočarani kad smo izgubili utakmicu. Takav način razmišljanja podigao je našu igru na potpuno drugu razinu, kojom smo odradili cijelu sezonu i na kraju osvojili naslov prvaka (pobjeda protiv Seattlea u finalu 4-2)', kaže Kukoč koji također jako dobro zna da ovaj niz baš ništa neće značiti Blackhawksima ukoliko ne osvoje naslov.

'Kada je završio regularni dio sezone (1995/1996), dobili smo majice s natpisom 'Omjer 72-10 ne znači ništa bez prstena!'. Rekli smo sami sebi da smo napravili to što smo napravili, ali da sada moramo dovršiti posao. Morali smo osvojiti prsten kako bi se netko danas sjećao te naše sjajne sezone', zaključio je bivši krilni igrač, koji je nakon Chicaga u NBA ligi igrao za Philadelphiju, Atlantu i Milwaukee.