SERIE A

Torino je kod Milana do 89. minute vodio 2:0, ali kući se vraća razčaran

17.08.2024 u 23:25

Bionic
Reading

Nogometaši Torina imali su prilike za veliku gostujuću pobjedu protiv Milana na San Siru, ali nisu do nje uspjeli doći, iako su do 89. minute vodili 2:0, jer su u završnici dvoboja prvog kola Serie A i sučevom dodatku primili dva gola te osvojili samo bod.

Torino je poveo u 30. minuti autogolom Malicka Thiawa, a prednost gostiju udvostručio je Duvan Zapata u 68. minuti. Momčad Paula Fonsece uspjela je u završnici dvoboja osvojiti bod. Alvaro Morata je u 89. minuti pogodio za 1:2, a konačnih 2:2 postavio je Noah Okafor u petoj minuti sučevog dodatka.

Nikole Vlašića nije bilo u sastavu Torina zbog ozljede. Baš kao što nije bilo ni Borne Sose, koji je tek ove subote postao igrač Torina.

Bez pobjednika, ali i bez pogodaka, završio je dvoboj Empolija i Monze. Mirko Marić je ostao na klupi za pričuve Monze.

Nogometaši Genoe uspjeli su osvojiti bod u na startu nove sezone talijanske Serie A odigravši pred svojim navijačima 2:2 protiv aktualnog prvaka, milanskog Intera.

Alessandro Vogliacco je u 20. minuti doveo Genou u vodstvo. No, uslijedio je preokret u režiji Marcusa Thurama koji je u 30. minuti postigao izjednačujući pogodak, a u 85. minuti doveo Inter u vodstvo.

Domaća momčad je ipak uspjela izjednačiti u sučevom dodatku. Junior Messias je bio izvođač kaznenog udarca u šestoj minuti dodatka. Vratar Intera Yann Sommer je obranio Brazilčev šut, ali je Messias bio prvi na odbijenoj lopti i u drugom pokušaju je pogodio za konačnih 2:2.

Bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj je kao kapetan predvodio momčad Genoe i igrao do 86. minute.

Pobjednika nije bilo ni u dvoboju Parme i Fiorentine. Završilo je 1:1, a svoj debi u dresu momčadi iz Firence neće po dobrom pamtiti hrvatski reprezentativni stoper Marin Pongračić. U 35. minuti je zaradio žuti karton, a u 83. minuti je zbog druge javne opomene zaradio isključenje.

Dennis Man je u 22. minuti donio prednost Parmi. Bod Fiorentini osigurao je Cristiano Biraghi pogotkom iz slobodnog udarca u 75. minuti.

Josip Brekalo je ostao na klupi za pričuve Fiorentine.

Standings provided by Sofascore