katastrofa na pomolu?

Totalni krah Juventusa; financijsko izvješće otkrilo je rekordni minus od čak 239,3 milijuna eura

28.12.2022 u 17:40

Bionic
Reading

Prema financijskom izvješću podnesenom na godišnjoj Skupštini kluba, Juventus će ovu godinu završiti u minusu od čak 239,3 milijuna eura! Radi se o drugom najvećem gubitku kojeg je ikad ostvario jedan klub iz Serie A, tvrdi Football Italia

Skupštinu Juventusa je posljednji put vodio predsjednik Andrea Agnelli, koji se povukao 28. studenoga, kao i kompletni upravni odbor kluba.

Juventus se našao pod istragom zbog financijskih malverzacija, točnije zbog sumnji na krivotvorenje računovodstvenih i administrativnih dokumenata. Dokažu li se ove optužbe 'stara dama' bi se suočila s drastičnom kaznom, spominjalo se oduzimanje bodova, ali i izbacivanje iz lige!

Uprava Juventusa na čelu s predsjednikom Andreom Agnellijem i izvršnim direktorom Mauriziom Arrivabeneom zbog toga je još krajem studenog podnijela je ostavku.

'Odluka o povlačenju bila je teška. Osim što volim Juve, naporno sam radio kako bih postigao izvanredne rezultate posljednjih godina, na terenu i izvan njega. Ovu sam odluku donio s punim mirom, i dalje sam čvrsto uvjeren u dobar rad svih ovih godina, te da će Juventus pokazati svoj legitimitet na svakom koraku. Smatrao sam prikladnim napraviti korak unatrag, kako bi se izbjeglo da netko uopće pomisli da su izbori i odluke koje će se od sada donositi uvjetovani mojim osobnim angažmanom. Bila je čast biti predsjednik Juventusa, koji je ispred svega i svakoga', kazao je Andrea Agnelli koji je na čelu Juventusa bio od 2010. godine te je u njegovom mandatu osvojeno 19 trofeja.

Kako god bilo, Juve je u ovom trenutku pod istragom zbog navodnog lažnog računovodstva i lažne komunikacije s tržištem te s teretom katastrofalnog financijskog minusa od čak 239,3 milijuna eura!