Liga prvaka

Trener Barcelone sasvim iskreno progovorio o teškom porazu od PSG-a; oglasio se i čudesni Kylian Mbappe koji je sam uništio Katalonce

17.02.2021 u 08:08

Bionic
Reading

Barca je na Camp Nou izgubila 1:4 od PSG-a, a nakon utakmice su se oglasili glavni akteri

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je na Camp Nouu pregazio Barcelonu. Nakon što je Lionel Messi zabio iz penala u 26. minuti, počeo je šou Kyliana Mbappea. Sjajni Francuz je najprije zabio u 32. minuti za izjednačenje, a onda do kraja zabio još dva komada za hat-trick.

Jedan je dodao i Moise Kean pa je na kraju PSG slavio s 1:4 i tako napravio veliki korak ka idućem kolu. Uzvratna utakmica je na rasporedu 10. ožujka u Parizu. Nakon utakmice, Barcelonini igrači i trener nisu skrivali da su u šoku. Pred novinare je izašao Antoine Griezmann.

'Ovakvi rivali nas trebaju natjerati da budemo savršeni i budemo na vrhuncu, a to nismo bili. Ovo nije slika koju želimo poslati. Želimo raditi do zadnje sekunde. Ovo je bila loša utakmica. Moramo raditi, napredovati i nastaviti dalje. Idemo u Pariz probati izboriti prolaz. Ne idemo tamo u šetnju', rekao je Griezmann.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ

Trener Barcelone Ronald Koeman smatra da PSG nije bio superioran cijelu utakmicu, ali priznaje kako je pred njim puno posla.

'Sigurno je da rezultat ne pokazuje koliko su bili superiorni. Bili su efikasni. U prvom poluvremenu situacija je bila više ujednačena. Kod naših 1:0 imali smo šansu Dembelea. U drugom poluvremenu imali smo defenzivne probleme. Oni su pokazali da su fizički jači od nas. Kada povedeš, a oni brzo izjednače, to je uvijek problem', rekao je Koeman pa dodao:

'Nismo se dobro branili. Moramo priznati da su bili superiorni u drugom poluvremenu. Pokazali su da su kompletniji od nas. To moramo prihvatiti i napredovati. Znamo da se ovo može dogoditi jer igramo protiv sjajne momčadi koja je fizički jaka i iskusna. Po mnogim stvarima su ispred nas. Rezultat 1:4 je vrlo težak. Ne mogu vas lagati, ovaj rezultat ne daje puno opcija. Ova utakmica je pokazala da nam nedostaju neke stvari da budemo na najboljoj razini', kazao je Koeman.

Nakon susreta se oglasio i čudesni Mbappe koji je gotovo sam pregazio Katalonce.

'Uvijek želim dati najbolje za PSG. Taj dres mi puno znači. Nisam uvijek uspio u tome i sigurno ću imati i loše utakmice, ali nisam netko tko bi se sakrio, čak i kada griješim. Ovo je pitanje kontinuiteta. Trener je napravio sjajan posao otkako je došao, ali nastavio je ono što je Tuchel počeo. On je napravio izvanredan posao izborivši finale Lige prvaka' rekao je Mbappe pa dodao: 'Postali smo jači fizički. Nismo još na vrhuncu naše forme iako je ovo večeras bilo vrlo dobro, ali želimo nastaviti s napretkom kako bismo ponavljali ovakve utakmice', rekao je Mbappe.

Trener PSG-a Mauricio Pochettino bio je zadovoljan, ali i upozorio je kako ništa nije gotovo.

'Ovo je tek jedna utakmica. Imamo ogromno poštovanje za povijest kluba kao što je Barcelona i za igrače koji su veliki prvaci. Nekada je nogomet ovakav. Ili je na vašoj strani ili ne. U uzvratu moramo pokazati da smo vrijedni plasmana u iduću fazu', rekao je Pochettino pa pohvalio Mbappea:

'Kylian je odličan nogometaš i to je ovdje pokazao. Pokazao je da je predan i u defenzivnim zadacima. Uložio je velik trud i dao tri fantastična gola. Bili smo jako efikasni i zaslužili smo pobjedu, ali sve će biti odlučeno u Parizu. Moramo igrati jednako kao i danas i od prve minute ići na pobjedu', poručio je trener PSG-a.