SERGEJ JAKIROVIĆ

Trener Dinama šokirao izjavom o Lokomotivi te stanju Baturine i Bulata

28.10.2023 u 16:06

Bionic
Reading

Nakon šokantnog poraza od praške Viktorije u 3. kolu Konferencijske lige 0:1, Sergej Jakirović je ostao usidren na mjestu trenera Dinama. Koliko dugo - ovisit će o rezultatima.

Za njega je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska i valja vidjeti kako će se snaći vodeći momčad pod tim pritiskom. Dinamo i dalje ima realne izglede za drugo mjesto u skupini Konferencijske lige i nastavak europskog putovanja, a u domaćin natjecanjima je konkurentan u borbi za trofeje. No, igra Dinama je zabrinjavajuća i ne pruža jamstvo da će Modri proći dalje u Europi te osvojiti domaće trofeje.

  • +4
Dinamo - Viktoria Plzen, Konferencijska liga, igrači nakon poraza Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Prvi veliki ispit Modri imaju u nedjelju kada se u 13. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru sastaju s Lokomotivom (17:10 sati, MAXSport 1, MAXtv). 

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Analizirali smo utakmicu s Viktorijom. Nismo imali dobar protok lopte u toj utakmici, nismo uspjeli provesti u djelo naš plan, ali nemamo što kukati. Svjesni su igrači svega i teško nam je svima. Pokušavamo dati sve od sebe kako bismo izašli iz ove situacije i napravit ćemo sve da uzmemo sva tri boda protiv Lokomotive', rekao je Jakirović koje je na pitanje vezane uz razloge loših rezultata Dinama odgovorio:

'To bi trebalo svakoga individualno pitati. Možemo govoriti o pritisku i stresu igranja u Dinamu, ali to je ono što igranje u Dinamu nosi, to je takav dres. U ovom trenutku kao da se sve urotilo protiv nas, ali smatram da samo mi možemo izaći iz ove situacije, nitko to ne može umjesto nas. Igrači moraju povući zajedno sa svima u klubu i nadam se da ćemo uspjeti. Ja bih želio da igramo pokretljivije, da više riskiramo u zadnjoj trećini i da smo konkretniji. Na tome ćemo inzistirati.'

Govoreći o Lokomotivi iznenadio je izjavom:

'Želio bih da moja momčad igra kao Lokomotiva. To je mlada i energična momčad koja se nadigrava i uživa u nogometu. Dobro ih poznajem, znam kako bismo trebali igrati protiv njih. U razgovoru s igračima vidjet ćemo kako se tko osjeća, ne toliko fizički nego psihički. S te strane će biti nekih promjena kako bismo dobili energiju protiv jako dobrog protivnika.'

Za kraj je iznio i zdravstveni karton svoje momčadi:

'Petković je vani, imamo problema s Bulatom i Baturinom, izmoreni su i vidjet ćemo nakon treninga hoće li uopće biti u kadru i, ako budu, hoće li igrati. Ne želimo s njima riskirati', zaključio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

2>