dobro je i prošao

Trener Slaven Belupa Ivan Radeljić psovao je suca; sad je doznao kaznu

21.08.2024 u 15:23

Bionic
Reading

Ivan Radeljić, trener Slaven Belupa kažnjen je s dvije utakmice zabrane obavljanja funkcije nakon što je u 3. kolu SuperSport HNL-a na utakmici s Lokomotivom zbog psovanja glavnog suca Patrika Kolarića isključen u 39. minuti

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer obrazložio je kaznu.

Ivan Radeljić, glavni trener Slaven Belupa, kažnjava se jer je na prvenstvenoj utakmici 3. kola Slaven Belupo - Lokomotiva isključen je u 39. minuti zbog psovanja glavnog suca, kojega je potom još u dva navrata psovao, čime je počinio je prekršaj iz članka 52.st.1.toč.b. Disciplinskog pravilnika, te mu se izriče kazna zabrane obavljanja funkcije na 2 (dvije) prvenstvene ili kup utakmice koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 3500 eura. Prije izricanja kazne pismenim je putem poslao ispriku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Podsjetimo, Ivan Radeljić je zaradio crveni karton zbog stalnih prigovora sucu Patriku Kolariću. Nakon utakmice objasnio je što mu je smetalo:

'Ne znam što reći, bila je njihova čista ruka i onda dobiješ gol iz te kontre. Malo su živci bili tanki, svako kolo se neke njihove odluke vežu za nas, tako da više neću komentirati suđenje, to stvarno nema smisla'.

Sudac mu je najprije dodijelio žuti karton. Radeljić je zatim nešto rekao Patriku Kolariću nakon čega mu je sudac pokazao i crevni karton. Uslijedila je burna Radeljićeva reakcija, jer udario je bočicu vode koja je poletjela u smjeru suca.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +25
Slaven Belupo - Lokomotiva (17.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

U službenom se zapisniku navodi:

'Isključenja – Službene osobe kluba NK Slaven Belupo: Radeljić Ivan (39; Psovanje glavnog suca utakmice riječima “Pi*** ti materina” te nakon što je isti isključen protestirao je na odluku suca i bacio bočicu vode u njegovom smjeru.

Prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu utakmice glavnog suca vrijeđao riječima 'Je** ti Bog mater'. Na kraju utakmice prilikom izlaska s terena ponovno vrijeđa glavnog suca riječima 'Je** ti Bog mater u pi***')'.

Realno, Radeljić je s ove dvije utakmice i 3500 eura kazne još dobro i prošao...

Standings provided by Sofascore