NA REDU JE DILA GORI

Tudor: Kakva euforija, zaboga?!

31.07.2013 u 13:29

Bionic
Reading

'Euforije nema i ne smije je ni biti!' upozorio je Hajdukov trener Igor Tudor uoči sutrašnjeg susreta trećeg pretkola Europske lige protiv gruzijskog Dila Gorija na Poljudu. 'Tek smo na početku, iza nas su tri kola i dvije utakmice u Europi, kakva euforija?' začudio se

Tudor tvrdi da se u njegovoj momčadi zasad ne osjeća nikakav umor, usprkos žestokom ritmu četvrtak - nedjelja, pa naglašava da su Splićani 'nadtrčali' sve ekipe s kojima su dosad igrali.

'Prekrasno je biti nogometaš kad odigraš dobru utakmicu, ma možeš ih imati i deset, ali ako jednu odigraš nešto lošije - pod upitnikom si. Već nakon druge briše se sve dobro što si napravio... Ali, da, lijepo je što pobjede nose nove pobjede i što se stvara pozitivna klima. Jedini problem sa svijesti o kvaliteti jest da ona može prijeći u nerealnu euforiju - a to se neće dogoditi', uvjeren je strateg Hajduka.

'Jako mi je teško ocijeniti kvalitetu Gruzijaca kad igraju s protivnicima koje ne znam, a ne znam kakvi su Danci. Gruzijci su sigurno dobri kad su izbacili nositelje, igraju moderan nogomet u neuobičajenoj formaciji s tri igrača natrag, tri zadnja vezna i tri napadač. To je ozbiljna ekipa, taktički dobra s nekoliko odličnih pojedinaca. Slično sam govorio o Makedoncima i pitanje je kako bi oni odigrali sa Splitom ili Zadrom. Uvjeren sam da u hrvatskoj ligi ne bi ispali', kazao je Tudor.

Splićani prvu utakmicu igraju kod kuće (četvrtak, 21 sat), no on i nije baš shvatio izjavu trenera Dila Gorija da je njegova prednost uzvrat u Gruziji.

'Nikad nisam do kraja razumio toliku važnost uzvratne utakmice na domaćem terenu... Evo, Gruzijci su u Danskoj opalili bunker, dakle imali su korist od prve domaće utakmice. Sve ima svoje prednosti i mane', zaključio je Tudor.

Pred novinarima se pojavio i Hajdukov napadač Anton Maglica pa kurtoazno kazao da očekuje tešku utakmicu - ali, eto, dat će sve od sebe za dobar rezultat.