U HAJDUKU PRETJERUJU

Tudor se previše žali na suđenje! Evo i zašto

04.11.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Nakon utakmice Slaven Belupa i Hajduka ponovo se vuku repovi oko suđenja, a kako komentiraju naši korisnici s portala Tribina.hr, Igor Tudor bio je preglasan i prekritičan prema sucima, iako nije sasvim u krivu

Nakon utakmice Slaven Belupa i Hajduka na našem smo portalu Tribina.hr otvorili temu nakon tog dvoboja, a većina se korisnika osvrnula na suđenje. Korisnik munja90, i sam navijač Hajduka, objasnio je kako su iz tabora Hajduka bili 'preglasni':

'Da se moglo bolje odsuditi, moglo se. Da je Slaven Belupo imao domaćinsko suđenje, imao je. Da je Hajduk to isto imao prije koje kolo kod kuće imao je. Da je Matoc mogao pokazati još koji karton u prvom poluvremenu, u nizu prekršaja farmaceuta na sredini terena, mogao je. Da je Tudor mogao biti malo tiši na presici nakon utakmice, također mogao je. Pa što se to onda tako kardinalno može zamjeriti Matocu?

Prvi pogodak Slavena bio je regularan


Tudor viče s pravom ali malo preglasno. Činjenica da je od 3 minute sudačke nadoknade na nastavak igre poslije gola Hajduka se čekala puna minuta. I da je ta ista minuta trebala produžiti nadoknadu. Činjenica je da je i Hajduk napadao u tim trenucima i da su ostale još 4 sekunde one početne nadoknade da Hajduk izvede slobodni udarac u izglednoj prilici, a da je Matoc pokazao prema svlačionicama. Ovakve situacije često na kraju prvenstva znače puno. Hoće li se raditi o bitci za prvaka ili o borbi za mjesto u Europi ne bitno, ali ovaj prekid mogao je donijeti puno Hajduku, a ništa njegovim izvođenjem nije mogao izgubiti.

I kod drugog, riječ je o pasivnom zaleđu


Pa ipak, ono što je izazvalo nepotrebne rasprave, a ujedno pokazalo i osnovno ne poznavanje nogometnih pravila od strane nekih hajdukovaca je gol Slaven Belupa kada su mnogi sugerirali na zaleđe. Uživo na televiziji početni kadar nije pokazao i Milovića i Jozinovića zbog kojih ni nema govora o zaleđu i do tog trenutka rasprava je imala smisla, ali odmah na ponovljenoj snimci jasno je ko dan da govora o offside-u nema. Ono što me začudilo da su neki i dalje tvrdili da se radi o zaleđu po logici da se gleda položaj igrača u trenutku golmanove obrane udarca?! To naravno nema veze s pravilima igre.

Igor Tudor po razini snage drugi je najbolji trener lige


Također, i kod prigovora kod drugog gola priča o zaleđu ne drži vodu jer igrač ničime ne ometa Kalinića, a lopta ulazi u gol kod udarca.'

Na portalu Tribina.hr iskazana su i druga mišljenja o ovom dvoboju, koja možete pročitati OVDJE, a i sami se uključiti u raspravu.