engleska u suzama

Defoe se emotivnim pismom oprostio od malenog prijatelja

08.07.2017 u 22:58

Bionic
Reading

Smrt malenog Bradleya Lowerya rastužila je sve, ne samo ljubitelje nogometa i Sunderlanda, čiji je posebni navijač bio 6-godišnji dječak

Dječak je 'ukrao srce Engleskoj' jer svi su na Otoku znali i za njegovu bolest, ali i privrženost Sunderlandu, na čije ga je utakmice vodio tata. A cijelu je zemlju zadivio pozitivnim stavom i time što niti u jednom trenutku, pa čak i kada je odlazio na kemoterapije, nije zanemario voljeni klub.

Dječaku je već s 18 mjeseci dijagnosticiran tumor koji nastaje iz stanica nadbubrežne žljezde i javlja se isključivo kod djece. Maleni ali hrabi i uvijek nasmiješeni Lowery, jednom se uspješno othrvao opakoj bolesti, ali ona se nažalost vratila prije godinu dana. I njegov maleni organizam očito više nije imao snage za borbu.

No, zato će sav novac koji je prikupljen u njegovo ime, ostati fondu za istraživanje i pomoć ostaloj oboljeloj djeci.

Navijači Sunderlanda cijeli dan spontano se okupljaju oko stadiona i već je pokrenuta inicijativa da se jedna tribina stadiona zove po ovom hrabrom dječaku.

Smrt Bradleya posebno je pogodila Jermaina Defoea, igrača koji je bio idol dječaku i s kojime je imao poseban odnos svo ovo vrijeme.

Zato je Defoe, napisao pismo kojim je dirnuo sve.

'Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj klinac. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu superzvijezdu. Tvoja hrabrost inspirirat će me do kraja života. Promijenio si me kao čovjeka, Bog te ima u svojim rukama, ali ja te imam u svom srcu. Spavaj mirno, maleni moj, najbolji prijatelju', napisao je Defoe u pismu nakon kojeg su mnogi pustili suzu.