soldić ostao bez naslova

U prvoj je rundi imao pobjedu u rukama, ali jedan kroše odveo ga je u poraz

15.04.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Roberto Soldić nije uspio obranio pojas KSW prvaka velter kategorije. U prvoj rundi bio je na rubu pobjede, imao je Dricusa Du Plessisa ozbiljno uzdrmanog, no Južnoafrikanac se oporavio te slavio prekidom u drugoj rundi.

Soldić je jako dobro otvorio borbu, bio je agresivniji i svog je protivnika natjerao da se kreće uz ogradu kaveza. Već krajem prve minute Roberto je eksplozivno napao i pogodio protivnika s nekoliko ozbiljnih udaraca. Du Plessis se činio u velikim problemima, no uspio se oporaviti i vratiti u borbu.

Ipak, nije dugo prošlo i Soldić je kreću s novim valom napada i to tako da je udarcima Du Plessisa poslao na pod. Kada se već mislilo da je borba na rubu prekida, Južnoafrikanac je smogao snage i srušio Soldića te je dobio na vremenu za povratak u borbu.

Kako prenosi Fightsite.hr, nakon što su se borci ustali, Dricus je pokuša0 doći do Soldićevih leđa i tu tome je uspio oko minutu i pol prije kraja runde. Borci su radili uz ogradu sve do posljednjih dvadesetak sekundi, kada su završili na podu i Du Plessis dolazi do Soldićevog vrata.

Pritisak je bio jak, ali Roberto je ipak izdržao do kraja runde. Druga runda bila je malo sporija, a Soldić je bio taj koji je napadao. Par puta je povukao jaki lijevi kroše, no Du Plessis mu je svaki put uspio izmači. Nije Soldićev protivnik trošio snagu nego je strpljivo čekao da se Soldić potroši. Tako je došla jedna situacija gdje je Soldić pokušao napasti, ali ovog puta i Du Plessis je uzvratio lijevim krošeom. Oba udarca istovremeno su završila tamo gdje su bila naciljana, no udarac Južnoafrikanca bio je snažniji i precizniji te je Soldić na podu u žestokom knockdownu. Dricus je to iskoristo, došao na njega i pokrenuo seriju udaraca, sve dok sudac nije uskočio i prekinuo borbu.

Prvi je to poraz prekidom u karijeri Roberta Soldića, ali svakako će biti dobra škola za ovog 23-godišnjeg borca koji ispred sebe ima svijetlu budućnost. Godinu dana stariji Du Plessis je pokazao kako je možda i najveći talent koji je do sada došao iz afričkih promocija i bit će zanimljivo dalje pratiti njegovu karijeru. On je svoj skor doveo na 12-1, a sve pobjede ostvario je prekidom.