POTPUNA PROMJENA

U zadnji čas odlučili s ružičastim bolidima voziti F1 utrke!

14.03.2017 u 16:16

Bionic
Reading

Momčad Force Indije odlučila se za potpuni vizualni zaokret uoči Velike nagrade Australije i nastup s bolidima ružičaste boje u novoj sezoni, u suglasnosti s novim glavnim sponzorom, tvrtkom BWT...

Indijska F1 momčad posljednjih se godina ističe iznimnim rezultatima u elitnom automobilističkom natjecanju, unatoč skromnom budžetu kojim raspolaže. Sergio Perez prošle je sezone završio na pobjedničkom postolju u Monaku i Azerbajdžanu, a Force India je na kraju zauzela odlično četvrto mjesto u poretku konstruktora, ispred Williamsa.

Uoči nove sezone Indijci imaju pravo na optimizam, jer Mercedesov motor koji pokreće njihov bolid čini se da je opet najbolji u sportu pa im se smiješe novi odlični rezultati.

To je dovelo i do potpisivanja ugovora s novim glavnim sponzorom: tvrtkom BWT, proizvođačem vode i uređaja vezanih uz njezino korištenje.

Jedna od posljednica ove suradnje je i radikalna promjena izgleda bolida: srebrno-crno-narančastu kombinaciju zamijenila je ružičasta boja pa neće biti teško uočiti Pereza i Ocona ove sezone na stazi.

'Ovo je jedno od naših najvažnijih partnerstva u deset godina koliko se natječemo u Formuli 1, a također i dokaz koliko smo daleko stigli,' zaključuje Vijay Mallya, ravnatelj ekipe.

Reakcije na novi izgled bolida na društvenim mrežama zasad su uglavnom pozitivne...

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA