ŠKOLICA NOGOMETA

Ubojita Rijeka još jednom isprašila Velšane

25.07.2013 u 21:52

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke očekivano su se plasirali u treće pretkolo Europske lige. Nakon uvjerljive domaće pobjede od 5:0 momčad s Kantride je slavila i na gostovanju kod Prestatyna 3:0

Rijeka je rutinski odradila susret u Walesu jer je nakon 'petarde' na Kantridi sve bilo riješeno. Razlika u kvaliteti je bila evidentna, a uz pravi pristup jasno je bilo kako hrvatskog predstavniku ne može pobjeći ni drugi trijumf.

Utakmicu je Rijeka otvorila velikim prilikama Mujanovića i Krstanovića, sredinom prvog dijela Močinić je uzdrmao i vratnicu, a zatim su stigli golovi.

Mujanović je u 36. minuti ubacio s desne strane, nakon nespretne reakcije domaćina lopta je stigla do Močinića koji je na rubu kaznenog prostora prevario trojicu suparničkih igrača i zatim preciznim udarcem zatresao mrežu.

Četiri minute kasnije već je bilo 0:2. Boras je ukrao loptu Lewisu te je sa 15 metara svladao nemoćnog Hill-Dunta.


I u nastavku je bila ista priča. Rijeka je prijetila, a Tadić je bio blizu pogotka u 49. U 66. minuti u strijelce se upisao zapaženi Mujanović nakon što je iskoristio jedan oštar ubačaj Zlomislića za treći pogodak. Bio je to i konačan rezultat susreta.

Dodajmo kako Rijeku u trećem pretkolu čeka slovačka Žilina i to će biti puno zahtjevniji izazov za raspucanu riječku družinu.