psk_2

sve zbog navijača

UEFA kaznila Srbiju i Albaniju, a Hrvatsku tek čeka novi financijski udarac

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 19.06.2024 23:07
  • Objavljeno 19.06.2024 u 23:00
Bionic
Reading

Evropska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Srpski nogometni savez zbog ponašanja navijača na meču sa selekcijom Engleske. Ukupna kazna je 14.500 eura. U isto vrijeme je kažnjen i Albanski nogometni savez, njihova ukupna kazna je 37.375 eura

Srpski nogometni savez mora Uefi uplatiti ukupno 14.500 eura zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici 1. kola Europskog prvenstva protiv Engleske.

UEFA je dan nakon utakmice pokrenula postupak protiv Srbije po dvije točke - bacanje predmeta u teren te transparenata i povika koji nisu prigodni za sportski događaj.

Na kraju je zbog ubacivanja predmeta na teren za utakmice UEFA izrekla kaznu od 4500 eura, a poruke s tribina i zastave 'velike Srbije' kažnjeni su s 10.000 eura.

  • +13
Navijači uoči utakmice Hrvatska - Albanija Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

UEFA je najavila da će pomno pratiti ostale utakmice Srbije na Euru. Svaki sljedeći problem bit će kažnjavan značajnijim novčanim iznosima, pa je Srbija za sada dobro i prošla.

Podsjetimo, Hrvatska je zbog navijača i problema koje su radili na utakmici protiv Španjolske morala platiti 87.875 eura, a nova nas kazna sigurno čeka i nakon utakmice s Albanijom.

Albanski nogometni savez također je kažnjen zbog ponašanja navijača na meču s Italijom. Ukupna kazna je 37.375 eura.

Navijači ove reprezentacije su za vrijeme utakmice s Italijom ubacivali predmete na teren, palili su baklje na tribinama, te su istakli provokativna obilježja, pa ih je to koštalo. UEFA je izrekla kaznu od 10.000 eura zbog baklji, 12.375 eura moraju platiti za bacanje predmeta na teren, 5000 zbog upada navijača i 10.000 eura zbog neprikladnih poruka.

Realnost je takva da Hrvate i Albance čeka nova kazna koja će stići već za nekoliko dana. Danas je na utakmici ovih dviju reprezentacija opet bilo 'kontroverznog' skandiranja i raznih transparenata.

Skupa su albanski navijači s Hrvatima navijali protiv Srbije. To bi im se na kraju moglo obiti oglavu s još većom kaznom od ove koju su dobili. Kazne Uefe u ovom slučaju trebale bi biti poznate do petka.

sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal