PROMJENE U EURO KUPOVIMA

UEFA objavila novo pravilo; evo što je dopušteno na utakmicama koje odu u produžetke

27.03.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Europski nogometni savez (UEFA) objavio je u utorak kako će se od sljedeće sezone u utakmicama Lige prvaka i Europske lige koje odu u produžetak biti dopuštena četvrta izmjena igrača

To je najveća izmjena pravila u eurokupovima za sljedeći trogodišnji ciklus Uefinih nogometnih natjecanja, ali nije jedina.

Naime, odlučeno je kako će za finala Lige prvaka, Europske lige te europskog Superkupa momčadi moći prijaviti 23 igrača, a ne 18 kao što je to dosada bio slučaj. Tako će treneri na raspolaganju imati 12 pričuvnih igrača umjesto dosadašnjih sedam što će im omogućiti više taktičkih mogućnosti u najvažnijoj utakmici sezone.

Iz UEFA-e su objavili i nove termine početaka utakmica Lige prvaka. Tako će od sljedeće sezone po dvije utakmice utorkom i srijedom počinjati u 18.55 sati, a preostalih šest u 21 sat, dok će se utakmice Europske lige tijekom natjecanja po skupinama i u 16-ini finala igrati četvrtkom također s počecima u 18.55 i 21 sati.

Određen je i domaćin ovogodišnjeg Superkupa. Utakmica između pobjednika Lige prvaka i Europske lige igrat će se 15. kolovoza u Tallinnu.

  • +4
Liga prvaka, osmina finala: PSG - Real M. Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL
  • +3
Manchester United - Sevilla, Liga prvaka, 13.3.2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +13
Tottenham - Juventus, Liga prvaka, 7.3.2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +3
Liga prvaka, osmina finala: Barcelona - Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: N.N.