talent koji se rađa jednom u 100 godina

Ugledni portal se naklonio 17-godišnjem Hrvatu: 'Čudovište. Greška Football Managera u stvarnom životu'

19.10.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Luka Vušković (17) ove sezone igra fantastično u Belgiji. U dresu Westerloa zabio je četiri gola, a ima i jednu asistenciju. Bivši Hajdukov stoper zabio je ključan gol Grčkoj u kvalifikacijama za U21 Euro, a njegovim igrama oduševljena je cijela Europa koja mu predviđa svjetlu budućnost.

Vušković je prodan Tottenhamu za 11 milijuna eura, što je rekordni izlazni transfer Hajduka, a u Belgiji će igrati do ljeta. O mladom braniču veliki tekst je napisao ugledni portal Goal s naslovom 'Luka Vušković: Čudovišni golgeterski stoper koji se rađa jednom u 100 godina na putu je za Tottenham'.

Goal piše da je Vuškovića postalo nemoguće izbjeći, te da bi već iduće godine navijači Tottenhama trebali znati što ih čeka kada se Luka pridruži njihovom klubu.

'Hajduk mu je želio priuštiti seniorski debi prije nego što je to bilo zakonski dopušteno. Ipak, Hajduk i Vušković čekali su do veljače 2023., kada je napokon dobio dopuštenje za profesionalni debi. Hajduk je toliko vjerovao u Vuškovića da se nije libio ni ubaciti ga u akciju samo dva dana nakon što je napunio 16 godina', piše novinar Goala Sean Walsh i podsjeća na utakmicu kad je ozljedama osakaćeni hajduk teško izgubio od Dinama 4:0, a taj derbi je bio debi 16-godišnjeg dječaka koji je postao najmlađi igrač koji je ikad nastupio u derbijima.

'Tjedan dana kasnije ostavio je trag pogotkom u trijumfu Hrvatskog kupa protiv Osijeka, postavši tako najmlađi strijelac za Hajduk u povijesti', piše Walsh i dodaje kako je Vušković hit igrač u Belgiji.

'U Belgiji je oduševio stručnjake i kritičare svojom dominacijom u zraku. Hrvatski mediji posvetili su pozornost ovom suludom naletu forme i Vuškovića već okrunili kao "talenta koji se rađa jednom u 100 godina" i "čudovište koje terorizira cijelu Belgiju". Poziv za seniorsku Hrvatsku ne može biti daleko za Vuškovića. On je greška Football Managera u stvarnom životu', zaključuje Goal.