nevjerojatna cifra

US Open povećava nagrade; ispadanje u prvom kolu donosi 80 prosječnih hrvatskih plaća!

16.08.2024 u 12:43

Bionic
Reading

Nagradni fond zadnjeg Grand Slam turnira sezone povećan je u prosjeku za 15 posto, na ukupno 75 milijuna dolara (68, 11 milijuna eura), objavio je organizator na službenim stranicama turnira.

Novčane nagrade na ovogodišnjem US Openu značajno su povećane u odnosu na prethodne godine, što jasno pokazuje rastuću vrijednost i prestiž ovog turnira. Pobjednici u pojedinačnoj konkurenciji, i u muškoj i u ženskoj kategoriji, dobit će 20 posto više u odnosu na prošlu godinu, odnosno astronomskih 3,6 milijuna dolara. Ovo povećanje nagrada ne odnosi se samo na pobjednike, već i na ostale faze turnira.

Finalisti, koji se uspiju plasirati u završni meč, dobit će polovicu te svote, odnosno 1,8 milijuna dolara, što je također značajno povećanje u odnosu na prethodne godine. Polufinalisti neće otići praznih ruku, već će za svoj uspjeh dobiti milijun dolara.

Interesantno je primijetiti da su povećanja nagrada evidentna i za one koji ne uspiju proći dalje od prvog kola. Tenisači i tenisačice koji ispadnu već u prvoj rundi US Opena dobit će 100.000 dolara, što je gotovo dvostruko više u usporedbi s nagradom koju su dobivali prije pet godina, kada je iznosila 'samo' 58.000 dolara.