FIFA_SP_2018.svg

Milan Badelj ODUŠEVIO

Utakmica protiv Islanda dokaz je kakvog džokera Dalić ima na klupi: Nadam se još kojoj minuti, ali...

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija, iako sa čak osam posve novih igrača u startnoj postavi koji još nikada nisu igrali zajedno, pobijedila je Island 2:1 te na najbolji mogući način zaključila priču u skupini D na Svjetskom prvenstvu. Jedan od junaka utakmice svakako je 29-godišnji Zagrepčanin Milan Badelj, strijelac prvog gola i uz golmana Lovru Kalinića najbolji hrvatski igrač u Rostovu na Donu

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, baš kao što je i najavljivao, u utakmici s Islandom odmarao je većinu standardnih igrača. Prvenstveno one kojima je prijetio drugi žuti karton, ali i one koji su se u prve dvije utakmice 'potrošili' malo više ili se ozlijedili. Tako su protiv Islanda zaigrala i šestorica debitanata na svjetskim prvenstvima: Lovre Kalinić, Duje Ćaleta-Car, Josip Pivarić, Tin Jedvaj i Milan Badelj.

I upravo je Milan Badelj, igrač koji je na izlaznim vratima Fiorentine (navodno ga tek potpis dijeli od AC Milana), bio junak dvoboja, u kojem je pogodio vratnicu, asistirao, ali i zabio pogodak za 1:0. Službeno je u proglašen za najboljeg igrača utakmice što je samo potvrda kakvog igrača Dalić ima na klupi. Igrača koji u svakom trenutku može pomoći udarnoj postavi. Iostalo, u najavi utakmice protiv Argentine bio je u prvom planu, ali na koncu je odabir pao na Marcela Brozovića. Netko će reći kako Dalić ima najboljeg mogućeg jokera na klupi...

'Po čemu ću pamtiti svoj debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu, po golu ili asistenciji? Pamtiti ću ga prije svega po pobjedi', rekao je Badelj nakon utakmice.

Potom se osvrnuo na pobjedu protiv Islanda.

'Teška utakmica, čestitam Islanđanima na karakteru, na tome što su se borili do kraja, do zadnje minute. Ova utakmica možda nije imala taj značaj, kao prve dvije. Napravili su sve da približe taj intenzitet. Namučili smo se, ali smo na kraju zasluženo pobijedili'.

Novi ispit za Hrvatsku je osmina finala u Nižnjiju Novogorodu, 1. srpnja protiv Danske.

'Danci su zasluženo prošli, namučili su Francuze koji su jedni od pretendenata za naslov prvaka. A njima se okrećemo tek od sutra (op.a. srijede). Reprezentacija su koja zaslužuje svaki respekt. Naravno, to ne znači da ne vjerujemo u našu snagu i moć naše reprezentacije'.

Stječe se dojam dkakoa Hrvatska ne bi trebala imati problema s prolaskom u četvrtfinale odnosno da bi poraz od Danske bio neuspjeh?

'Uopće ne želim pomisliti, a niti razmišljati da možemo ispasti od Danske. Naravno, mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, a ako ispadneš, onda ti je svejedno je li to od Danske ili Brazila'.

S obzirom da je proglašen za igrača utakmice zanima nas nada li se kako će u toj eliminacijskoj utakmici dobiti priliku?

'Ja se nadam da ću odigrati još koju minutu, ali na izborniku je da odluči. Nas je ovdje 22, a on sa svojim stožerom uvijek pokušava naći najbolje varijante i najbolje igrače za datu utakmicu. Siguran sam da će tako biti i dalje', zaključio je mirnim glasom Milan Badelj.

  • +37
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Island Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal