čeka nas borba za broncu

Utučeni izbornik Ivica Tucak otkrio je razloge teškog poraza 'barakuda' od Španjolaca: Žao mi je, ali...

01.07.2022 u 22:38

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti izgubili su u polufinalu Svjetskog prvenstva od Španjolske 10:5 i u nedjelju će se od 14.30 sati boriti za broncu protiv Grčke. Izbornik Ivica Tucak je nakon teškog poraza bio utučen, no ohrabruje činjenica da su 'barakude' i dalje u igri za medalju

'Bili su Španjolci danas bolji. Dali smo sve od sebe, borili smo se kao lavovi. Kad se utakmica lomila, nismo iskoristili svoje šanse. Imali smo nekoliko izrađenih zicera koje nismo iskoristili. S druge strane, dva gola Sanahuje od bloka, gol Granadosa od ruke... Oni su preiskusna ekipa da ne kazne te greške. Bolja ekipa je pobijedila. Žao mi je, ali nemam što zamjeriti momcima, ponosan sam na njih', rekao je nakon poraza u polufinalu hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Španjolci su nam tradicionalno neugodan protivnike, deset godina čekamo na pobjedu protiv 'furije'...

'Falili smo zicere i to su momenti koji usmjeravaju utakmice. Izgubili smo snage, falio nam je Rino Burić u igri igrača više. Ne mogu zamjeriti nikome. Nismo bili raspucani kao protiv Srbije, falili smo nekoliko šuteva. Previše smo gurali loptu na centra, a nije bilo potrebe. Ekipa koja ima šut mora rješavati te situacije šutem izvana. Morate shvatiti da je ovo jedna težina utakmice koja nosi svoje, nemam što zamjeriti', pričao je Tucak koji sad mora pripremiti 'barakude' za nedjelju i borbu za brončanu medalju.

  • +74
Hrvatska - Španjolska, vaterpolo, Svjetsko prvenstvo, polufinale, 1.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Treba učiti na greškama i priznati da su Španjolci puno bolja reprezentacija. Moramo dignuti glave i zapeti. Zadnja utakmica na turniru je najvažnija uvijek da je završiš pobjedom. I da se igra za 11. mjesto, moraš pobijediti. Igrači moraju biti svjesni da su željeli, da su htjeli, da nije išlo i da je protivnik bio bolji. Kada bi uvijek išlo onako kako mi želimo', zaključio je Ivica Tucak.

Utakmica za treće mjesto na SP-u između Hrvatske i Grčke igra se u nedjelju, 3. srpnja, od 14.30 sati.