ništa mu nije jasno

Utučeni trener Hajduka bezuspješno je pokušavao objasniti razloge poraza svoje momčadi: Ovo se ne bi smjelo događati...

29.07.2021 u 21:52

Bionic
Reading

Ispao je Hajduk iz Europe! Neki će reći 'ništa novo', ali svakako je novo za novog trenera 'bilih', švedskog stratega Jensa Gustafssona. Njegov je Hajduk u gostima kod kazahstanskog Tobola prosuo 2:0 iz prve utakmice, izgubio je 4:1 nakon produžetka i završio svoj ovosezonski europski put

Dojam je da Jens Gustafsson još nije u potpunosti 'pohvatao' sve konce, kao da mu još uvijek nije jasno gdje je došao za trenera. Pustite one priče s predstavljanja, tek ga sad čeka 'ono pravo' jer će nakon poraza od Tobola 4:1 i ispadanja iz Europe spoznati kako je to biti trener Hajduka.

Na njegovu žalost, niti on sam nije mogao pronaći točne razloge šokantnog poraza i brutalnog poniženja 'bilih' u Kazahstanu.

'Vrlo veliko razočaranje. Ovo se ne bi smjelo događati, vrlo je teško objasniti situaciju, ali kada sve ide dolje, ja sam najodgovorniji. I silno razočaran...', rekao je Gustafsson nakon utakmice i nastavio:

'Prije svega vrlo je teško objasniti mnoge stvari koje su se dogodile tijekom utakmice. Travnjak? Ne, nema objašnjenja. Mi moramo gledati sebe i tu tražiti objašnjenje. Nema vanjskih faktora koji su utjecali na naš poraz. Tri zamjene na kraju? Sve odluke su diskutabilne kada ovako izgubite utakmicu...'

Tobol - NK Hajduk 4:1, Konferencijska liga, 29.7.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Da, još će neko vrijeme tražiti razloge, ali treba što prije vratiti uzdrmanu momčad u normalu. Ako je to uopće sada moguće.

'Ulazak u sezonu je jako loš, očekivanja su bila jako velika. Naša je odgovornost podići se, imamo utakmicu u nedjelju. Moramo u nedjelju pokazati da smo bolji, da možemo, da smo jači. U Kazahstanu smo 60 minuta igrali dobro, ali što se onda dogodilo jako je razočaravajuće. Uspjeli smo otići u produžetak. U njemu je sve moguće, ali nažalost za nas je sve otišlo u pogrešnom smjeru', pričao je Gustafsson i optimistično zaključio:

'Vjerojatno ćemo trebati dva dana kako bismo došli sebi, a onda se moramo okrenuti Šibeniku...'