'RABONA' ZA SEDMICU

Uvjerljivi Nacional i Dinamo najavili ZG derbi

19.10.2015 u 18:10

Bionic
Reading

Branitelj naslova malonogometnog prvenstva Hrvatske Nacional pokazao je snagu u derbi u Splitu, dok je Dinamo nastavio fascinantan domaćinski niz. Slijedi njihov međusobni ogled...

Nakon pet odigranih kola 1. HMNL Nacional je zauzeo vrh ljestvice. Uvjerljivom 2:5 pobjedom kod lanjskog finalista Split Tommyja na Gripama dokazali su da su trenutno najbolja hrvatska momčad, a pobjedu su nakon velike bitke potvrdili s dva pogotka na prazan gol u završne četiri minute.

Matošević je s dva gola doveo goste u brzo vodstvo, no Split koji i nakon prvog poraza najavljuje pohod na naslov prvaka vratio se pogocima Jelovčića i Sutona. Grbeša vraća goste u vodstvo, a Nacional u završnici nije Splitu dopustio povratak i sjajnom obranom s igračem manje golovima Novaka i Osredkara dolazi do najvrjednije pobjede sezone.


U subotu na velesajmu dočekuju Dinamo koji ja nastavio 'gaziti' pred svojim bučnim navijačima. Dinamo se zahvaljujući domaćim uspjesima (tri pobjede uz gol razliku 20:2) vratio na treće mjesto u gustom poretku, a posljednja 'žrtva' u Domu sportova bio je Solin koji je svladan rezultatom (po dva gola Penave i Horvata, jedan Capara, Kanjuha i Ziberija) 7:1.


Utakmicu su obilježili prvi i zadnji gol u režiji Dinamovih reprezentativaca. Capar je dvoboj otvorio sjajnim lobom glavom, a zatvorio ga je Horvat 'rabonom', a tijekom dvoboja BBB-i su se emotivnom porukom (Sine, ni moji ljudi ne nose pancirku pa neću ni ja) prisjetili tragične pogibije vukovarskog heroja Blage Zadre.


Dinamo još nema bod s prvoligaških gostovanja, a bolju priliku za dokazivanje od ogleda s Nacionalom teško mogu zamisliti.

Hrvatska 1. liga
Futsal Dinamo Solin 7:1
Uspinjača Alumnus 5:1
Novo Vrijeme Square 3:3
1. Nacional
2. Split Tommy
3. Futsal Dinamo
4. Potpićan
5. Osijek
6. Vrgorac
7. Square
8. Solin
9. Uspinjača
10. Novo Vrijeme
11. Alumnus
12. Murter
Sljedeće utakmice
24.10. Vrgorac Osijek
24.10. Alumnus Murter
24.10. Solin Potpićan
24.10. Square Split Tommy
24.10. Uspinjača Novo Vrijeme
24.10. Nacional Futsal Dinamo