KRIZA U DINAMU

Vaha: U Dinamu se događa nešto što nije dobro. Ova trauma može trajati godinama

24.09.2024 u 18:18

Bionic
Reading

Mnogi navijači Dinama voljeli bi na klupi zagrebačkog kluba opet vidjeti Vahida Halilhodžića, legendarnog bosanskohercegovačkog trenera.

Halilhodžić je u sezoni 2010/22 uspješno vodio Dinamo, a onda ga je napustio nakon svađe sa Zdravkom Mamićem na poluvremenu utakmice sa zaprešićkim Interom. Hrvatski prvak traži novog trenera nakon otkaza Sergeju Jakiroviću, a Vaha je sad dobio pitanje bi li se vratio u Maksimir.

'Ne bih ja ništa o tome. Svatko će protumačiti na raznorazne načine. Ja se nadam da će naći čovjeka koji će uspjeti preokrenuti situaciju i da će se navijači Dinama ponovno veseliti pobjedama. Ne mogu vam više od toga reći', izjavio je za Sportklub.

Halilhodžić, koji je bez posla dvije godine, osvrnuo se na Dinamovu rezultatsku krizu.

'Jako je kritično kad primiš devet golova. Ne mogu shvatiti da primiš devet golova u takvoj jednoj utakmici protiv Bayerna i onda još taj poraz od Belupa. To je sve vrlo zabrinjavajuće. Kažem, nisam u svlačionici da znam što se događa, ali se očito događa nešto što nije dobro. To je jedna trauma i koja može trajati godinama. Ali da u Ligi prvaka primiš devet golova, to je da ne kažem, malo i sramotno i jako komplicirano', izjavio je Halilhodžić koji smatra da će se Dinamo namučiti za obranu titule.

'Hajduk je pobjedom u Maksimiru stekao jednu psihološku i moralnu vrijednost koja će utjecati na sam klub. Dinamu sad predstoji velika borba. Rijeka se konsolidirala, Osijek isto. Rijeka i Hajduk će biti veliki kandidati za titulu. Dinamo treba što prije srediti situaciju da što prije krene pobjeđivati jer će ove sezone biti jako, jako teško.'