liga nacija

'Vatreni', oprez! Protiv Poljske sudi Španjolac koji voli dijeliti kartone

14.10.2024 u 16:46

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Varšavi u utorak od 20.45 sati igra utakmicu 4. kola Lige nacija A protiv Poljske. UEFA je objavila kako će ovaj susret suditi Španjolac Alejandro Hernandez

Sutrašnja je utakmica vrlo važna za Hrvatsku jer u slučaju pobjede protiv Poljske (utorak, 20.45 sati) 'vatreni' će osigurati drugo mjesto u skupini i prolaz u nokaut fazu Lige nacija.

UEFA je u ponedjeljak objavila tko će činiti sudačku postavu na sutrašnjoj utakmici Hrvatske i Poljske.

Glavni sudac će biti Španjolac Alejandro Hernandez (41) koji ''vatrenima' sudi prvi put. Problem?

Pa to što je Alejandro sudac poznat po tome što je 'lak' na kartonima. U prosjeku ih dijeli više od pet u svakoj utakmici, a crveni karton 'izvlači' na svakoj trećoj utakmici!

Recimo i to kako je Alejandro Hernandez 2017. godine proglašen najboljim španjolskim sucem, ali mu karijera nije bez kontroverzi. U proteklim godinama Real Madrid i Barcelona nekoliko su se puta žalili na njegove pogreške.

No, Hernandez redovito sudi utakmice Lige prvaka i Europske lige, a ovo će mu biti prvi susret Lige nacija u ove sezone.

Pomoćnici na susretu Hrvatske i Poljske će mu biti sunarodnjaci Jose Naranjo i Diego Sanchez Rojo, a četvrti je sudac Juan Luis Pulido Santana. Glavni VAR sudac Cesar Soto Grado, a njegov asistent Jorge Figueroa Vazquez.

Standings provided by Sofascore