hrvatska reprezentacija

Kovačića nema; tko treba zaigrati uz Modrića?

14.10.2024 u 14:53

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u utorak u 20:45 u 4. kolu Lige nacija gostuje u Varšavi kod Poljske. Momčad Zlatka Dalića u subotu je pobijedila Škotsku 2:1, a eventualnom pobjedom protiv Poljaka praktički bi osigurala četvrtfinale.

Hrvatska je protiv Škota izgledala dosta dobro u sustavu s trojicom u zadnjoj liniji. Bekove su igrali Borna Sosa i Ivan Perišić, a ulogu Matea Kovačića preuzeo je Mario Pašalić. Kovačićev izostanak zbog privatnih razloga najveći je Dalićev problem u ovom reprezentativnom ciklusu, što se vidjelo i protiv Škotske.

Pašalić je prvih 45 minuta odigrao zadovoljavajuće, ali ga je Dalić na poluvremenu zamijenio i ubacio Petra Sučića. Mladi Dinamov veznjak opet je dobro iskoristio svoju minutažu i nije nemoguće da počne u Varšavi. No, Sučić nije jedina Dalićeva opcija u traženju para Luki Modriću u veznoj liniji.

Izbornik bi se mogao odlučiti i za Nikolu Moru, koji je dosad odigrao tek jednu utakmicu za reprezentaciju i to 2022. godine, ali je ove sezone manje-više standardan u Bologni. Naravno, opet bi se u sastavu mogao naći Pašalić, osobito ako će se Dalić držati svoje filozofije da prednost imaju oni koji su već duže u reprezentaciji.

Hrvatska će u zadnje dvije utakmice Lige nacija u studenom igrati u gostima kod Škotske (15. studenog) te kod kuće protiv Portugala (18. studenog).

Standings provided by Sofascore