POLJSKA - HRVATSKA

Lewandowski nezadovoljan uoči Hrvatske, izbornik mu odgovorio

14.10.2024 u 14:25

Bionic
Reading

Nakon što je izgubila kod kuće od Portugala 3:1, Poljska je u jakoj teškoj situaciji u borbi za jedno od prva dva mjesta u skupini Lige nacija.

Poljska u utorak dočekuje Hrvatsku i potrebna joj je pobjeda kako bi se izjednačila s Dalićevim izabranicima na drugom mjestu. Nakon poraza od Portugala najbolji poljski nogometaš Robert Lewandowski je iskazao nezadovoljstvo.

'Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo. Bili smo prenisko postavljeni, znam da protiv Portugala nikada nećemo ići jedan na jedan na cijelom terenu i igrati ravnopravno, ali trebali bismo sve bolje izbalansirati. Pričekati pravi trenutak i kreirati prilike na temelju uzoraka. Moja uloga nije ići do veznog reda ili čak do obrane kako bih dodirnuo loptu. Ovo nema smisla', ogorčen je bio Lewandowski.

Danas je Lewandowskom odgovorio izbornik Michal Probierz.

'Istina je da je Robert imao malo prilika za gol, ali stalno radimo na tome da to poboljšamo, da ga što bolje iskoristimo', rekao je poljski izbornik i dodao:

'Međutim, promjena formacije u onu s četvoricom u zadnjoj liniji trenutno mi nije opcija. Pokušavam igrače koristiti na pozicijama, koje igraju u klubovima, a uz to i nemamo krilnih igrača tako da promjenom formacije ne bismo napravili ništa. Na krilima bi tada igrali bekovi i središnji vezni, a to nije neko rješenje.'

Standings provided by Sofascore