Liga nacija

Raspad sustava i kaos u Poljskoj pred Hrvatsku. Lewandowski poludio: Ovo nema smisla

13.10.2024 u 21:04

Bionic
Reading

Nakon što je izgubila kod kuće od Portugala 3:1, Poljska je u jakoj teškoj situaciji kako bi se plasirala u nastavak Lige nacija grupe A. Uz loše rezultate, Poljake brine i jako loša igra.

Nakon što je izgubila kod kuće od Portugala 3:1, Poljska je u jakoj teškoj situaciji kako bi se plasirala u nastavak Lige nacija grupe A. Uz loše rezultate, Poljake brine i jako loša igra.

'Imam pitanje za trenera. Koliko će još ovo ispitivanje trajati? Tu je već preko deset utakmica, a i dalje nema početnih 11. Do sada je to morao imati, ali nema. Utakmica s Hrvatskom može prevagnuti vagu mnogim igračima i stručnom stožeru. Jer ako tu utakmicu ne dobijemo, a ne daj Bože da izgubimo, morat će odgovarati cijeli stožer, jer od ovog brašna neće biti kruha. Jer svaki susret igramo s drugom postavom i nema stabilnosti', nakon poraza od Portugala je rekao legendarni osvajač svjetske bronce iz 1974. Jan Tomaszewski.

Lewandowski poludio

Da nešto u Poljskoj reprezentaciji ozbiljno ne štima, potvrdio je i najbolji igrač Robert Lewandowski.

'Što nam je nedostajalo? Ciljevi. Ne znam hoće li ovo biti prava riječ, ali i hrabrost. Iako smo imali trenutaka kad smo se približavali šesnaestercu, nismo uspjeli izigrati protivnika kada smo imali loptu, ozbiljnije pristupiti i napasti u zadnjoj trećini', rekao je napadač Barcelone pa je nastavio:

'Ovo nema smisla'

'Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo. Bili smo prenisko postavljeni, znam da protiv Portugala nikada nećemo ići jedan na jedan na cijelom terenu i igrati ravnopravno, ali trebali bismo sve bolje izbalansirati. Pričekati pravi trenutak i kreirati prilike na temelju uzoraka. Moja uloga nije ići do veznog reda ili čak do obrane kako bih dodirnuo loptu. Ovo nema smisla', ogorčen je bio Lewandowski.

Poljska u utorak od 20:45 u četvrtom kolu dočekuje Hrvatsku i želi li zadržati ikakve šanse za prolaz mora slaviti.

'Hrvatska je u prvoj utakmici često imala loptu i igrala leđima prema golu. Pitanje je želimo li obrambenu liniju podignuti više, skratiti teren i biti bliže jedni drugima. Poznato je da Hrvatska ima odlične igrače. Moramo odgovoriti na pitanje u kojem smjeru želimo ići: hvatati zaleđa Hrvatske i postaviti se visoko ili biti bliže šesnaestercu. Ali ne previše duboko, jer Portugal je pronašao rješenje za to. Sjećam se da je u Osijeku većina suparničkih igrača pokušavala doći do lopte. Nisu tražili dodavanja iza leđa. Naravno, i na to morate biti spremni, ali možda će vam biti dovoljno otići 10 metara više da prostori budu manji. Možda će onda Hrvatima biti teže', zaključio je slavni Poljak.

Standings provided by Sofascore