LIGA NACIJA

Bivši reprezentativac: Hrvatska je dobila strašnog igrača

14.10.2024 u 08:31

Bionic
Reading

Hrvatska je preokretom protiv Škotske (2:1) stigla do druge pobjede u ovom izdanju Lige nacija i približila se plasmanu u četvrtfinale.

'Mi Hrvati kada gledamo nogometnu utakmicu često zaboravljamo da u njoj sudjeluje i protivnik. Istina, očekivali smo puno dinamičniju i organiziraniju igru naše momčadi, poglavito u napadačkom dijelu, ali nešto se u svemu pita i suparnik. Za razliku od Poljaka, koji su nam se suprotstavili bojažljivo, Škoti su ušli drsko i beskompromisno. Našoj momčadi to očigledno nije odgovaralo', rekao je Igor Pamić, bivši hrvatski reprezentativac.

'Kada igraš sa Škotskom tada u igri Hrvatske očekuješ dominaciju i superiornost. Ove subote to je izostalo. Pobijedili smo za 15 centimetara. Ali, smo ipak pobijedili. A to je najvažnije', dodao je u razgovoru za Sportske novosti.

Trenera Karlovca posebno je oduševio novi napadač reprezentacije Igor Matanović koji je dobio priliku ispred Brune Petkovića i Ante Budimira.

'Hrvatska ima izbornika, koji je bio drugi i treći na svijetu. Ne vidim zašto bi netko sa strane uopće komentirao njegove prosudbe. Osobno i meni bi Matanović igrao svaku utakmicu. Iako je mlad meni je on već sada strašan napadač. Imat će on svoje amplitude u igri i formi, ali deplasirano je o Matanoviću raspravljati.'