Zoran vulić piše za tportal

Dalić me iznenadio jednim potezom, to nisam očekivao. Pokazalo se da je pogodio

13.10.2024 u 19:42

Bionic
Reading

Hrvatska je pobijedila Škotsku (2:1) na Maksimiru u trećem kolu Lige nacija. Gosti su poveli autogolom Duje Ćaleta-Cara, ali je Igor Matanović prvijencem vratio stvari na početak već u idućoj minuti. Za 2:1 zabio je Andrej Kramarić u 70. minuti. Susret je za tportal analizirao legendarni igrač i trener Hajduka Zoran Vulić.

Pobijedili smo. Kako i na koji način, manje je bitno. Ova reprezentacija nas je u nekoliko posljednjih godina razmazila i sad stalno očekujemo da sve mora biti savršeno. E, to ne ide tako. Došlo je do smjene generacija, i osjeća se lagani pad, rezultatski možda ne, ali svakako će trebati puno posla da se vratimo tamo gdje smo bili prije nekoliko godina. Zato kažem da je ovaj rezultat najvažniji iz utakmice sa Škotima jer bilo koji drugi, osim pobjede, nešto je na što nismo naučili. Zato kažem da je rezultat ono što uljepšava ukupan dojam.

Ne smijemo očekivati da će preko noći novi sustav izgledati savršeno

Što se tiče novog sustava 3-5-2 kojeg je Dalić počeo forsirati nakon neuspjeha na Eura, mogu reći da to nije loš sustav, ali nerealno bi bilo za očekivati da preko noći to može izgledati savršeno. Bio sam i sam u izborničkom stožeru i jako dobro znam kakav je posao svakog izbornika. Dobiješ igrače na par dana prije utakmice i ne može se tu puno toga napraviti. Nemoguće je u tako kratko vrijeme prenijeti igračima sve zamisli i očekivati da oni to odmah usvoje. Najvažnije je da nam igrači dolaze iz klubova u formi, da su odmorni, zdravi i da mogu iznijeti utakmicu. Do susreta s Poljskom u utorak, najvažnije je da se igrači rekuperiraju, a osim Modrića i Perišića nemamo igrača kojima godine zaustavljaju brzi oporavak.

Ako netko poznaje Perišića, onda je to Dalić

Vidio sam da su neki bili iznenađeni što je Perišić startao od prve minute. Iskreno, nije me to začudilo. Ako itko poznaje Ivana u dušu, onda je to Dalić. Siguran sam da su puno razgovarali i da ga je Ivan uvjerio da je spreman. Na koncu, odigrao je odličnu utakmicu i oba gola su pala nakon njegovih dodavanja. Jako dobra utakmica za Ivana, ali svi mi uvijek tražimo i želimo još više jer nas je naviknuo na to.

Ne vjerujem da ga Dalić forsira kako bi ga što prije vratio u formu. Ovo su prevažne utakmice da bi se netko s tim igrao. Ako je izbornik siguran da je neki igrač spreman, onda mu mora dati šansu. Međutim, ako misli da nije, onda taj igrač ne može igrati bez obzira na to kako se zove. Ivana znam jako dobro i znam o kakvom se profesionalcu radi. Istina, sve ovo što mu se događalo u zadnjih pola godine - ozljede, odlazak iz Hajduka i smanjeni broj utakmica - navelo nas je da svi možda malo sumnjamo koliko može. No, Ivan je top igrač i za njega se ja ne bojim.

Dalić me iznenadio jednim potezom, to nisam očekivao, a o Modriću bi morali snimiti film

Dalić me protiv Škotske iznenadio samo s jednim potezom. Iskreno, s obzirom na formu Ante Budimira, na golove koje je zabio Barceloni i u La Ligi, očekivao sam njega na mjestu centralne špice. Tako da sam se začudio kad sam vidio Igora Matanovića u prvih 11. To me malo zagolicalo, ali na kraju svega moramo priznati da je Dalić pogodio. Dečko je odigrao dobro, zabio je gol i nema se tu što više reći.

Modrić? Ne znam više što reći, mislim da smo svi već pomalo umorni dok pričamo o njemu. Ja prvi. Kad ga gledaš na terenu, kad vidiš koliko trči, što sve radi, imaš dojam da je to neki balavac koji je tek počeo igrati, a ne čovjek od 40 godina koji je u karijeri osvojio sve. Da smo pravi, napravili bi film o Luki jer ako je itko to zaslužio, onda je to on.

Standings provided by Sofascore