LIGA NACIJA

Hrvatska je blizu četvrtfinala Lige nacija; evo tko joj prijeti i kad je ždrijeb

13.10.2024 u 11:58

Bionic
Reading

Hrvatska se pobjedom protiv Škotske (2:1) i porazom Poljske od Portugala (1:3) približila prolasku u četvrtfinale Lige nacija.

Skupinu predvodi Portugal s devet bodova, Hrvatska ima šest, Poljska tri, a Škotska je bez bodova. Prolazak dalje izborit će prve dvije reprezentacije, dok posljednja ispada iz elitnog razreda Lige nacija.

Hrvatska u utorak gostuje u Poljskoj. Pobjeda joj donosi prolazak dalje, a i remi bi bio ogroman korak prema tome jer bi u tom slučaju Poljska u zadnja dva kola morala osvojiti čak četiri boda više od Hrvatske budući da bi Dalićeva momčad imala bolji međusobni omjer.

Ždrijeb četvrtfinala Lige nacija održat će se 22. studenog u Nyonu. U jednom potu bit će osvajači skupina, a u drugom drugoplasirani. U ostalim skupinama situacija je takva da će dalje vjerojatno proći Italija i Francuska iz skupine 2, Njemačka i Nizozemska iz skupine 3 te Španjolska i Danska iz skupine 4. U ovom trenutku Italija, Njemačka i Španjolska su vodeće u skupinama i ako tako ostane, onda su oni potencijalni protivnici Hrvatskoj.

Podsjetimo, u prošlom izdanju Lige nacija Hrvatska je završila druga nakon poraza u finalu od Španjolske.

Final Four održat će se početkom lipnja sljedeće godine.