Liga nacija

Nitko kao Modrić; u 40. godini je najbolje ocijenjeni igrač Lige nacija

14.10.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Luka Modrić je u 40. godini najbolji igrač Lige nacija nakon prva tri susreta.

Nakon još jedne čudesne utakmice u dresu reprezentacije Hrvatske protiv Škotske, Luki Modriću su se naklonili baš svi. Čovjek koji je u 40. godini života, nakon što je u karijeri osvojio baš sve, suigračima po tko zna koji put pokazao kako se igra za nacionalni dres, dobio je naklon svih ljubitelja nogometa.

'I dalje mi nije jasno kako taj čovjek igra u svojoj 40. godini. Ne znam kako bih to objasnio osim da je riječ o medicinskom fenomenu. Ne postoji na svijetu igrač koji u svojim godinama tako igra i ima takav utjecaj na momčad. Luka je jedno veliko čudo od igrača', u razgovoru za tportal rekao je Krunoslav Rendulić, a ništa manje lovorika na Modrićevu adresu nije poslao ni tportalov stručni sugovornik Zoran Vulić.

'Ne znam više što reći, mislim da smo svi već pomalo umorni dok pričamo o njemu. Ja prvi. Kad ga gledaš na terenu, kad vidiš koliko trči, što sve radi, imaš dojam da je to neki balavac koji je tek počeo igrati, a ne čovjek od 40 godina koji je u karijeri osvojio sve. Da smo pravi, napravili bi film o Luki jer ako je itko to zaslužio, onda je to on', napisao je Vulić.

Nakon neslavno odigranog Eura, većina stručnjaka i navijača tjerali su Modrića u reprezentativnu mirovinu. Čuli smo svašta. Od toga da zauzima mjesto mlađima, da se šlepa na račun stare slave do toga da bi bolje bilo da ode jer će samo kompromitirati sve ono što je u karijeri napravio. Dalić nije ni pomišljao da Modrića odbaci i jasno je rekao da će Luka biti tu dok on ne odluči da je dosta.

A kako vidimo, Modrić ne samo da ima namjeru voditi Hrvatsku po treću uzastopnu svjetsku medalju, već je zasad najbolje ocijenjen igrač ovosezonske Lige prvaka. S ocjenom 8.50 Modrić je na čelu ljestvice, a kad kažemo da je Fabian Ruiz na trećem, Bruno Fernandes na petom, a Lamine Yamal na devetom mjestu, onda Modrićeve brojke dobivaju dodatno na težini.

Top Players list provided by Sofascore