Liga nacija

Pogledajte dva poteza kojima je čudesni Luka Modrić oduševio Maksimir

12.10.2024 u 21:43

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je u trećem kolu elitne skupine Lige nacija s 2:1 pobijedila Škotsku. Momčad Zlatka Dalića je uz puno sreće slomila nezgodnog rivala koji je poveo, a onda je u zadnjim sekundama i zabio gol za 2:2, no VAR je poništio zgoditak zbog zaleđa Adamsa.

Kapetan Hrvatske Luka Modrić je u 40. godini života odigrao još jednu sjajnu utakmicu. Veznjak Reala na terenu je proveo svih 90 minuta i odradio je praktički bez pogreške. Modrić je imao čak 89 posto uspješnih dodavanja, osvojio je svih osam duela na zemlji, svih šest dugih lopti poslao je na pravu adresu i imao je stopostotan učinak u driblinzima. Četiri puta je predriblao igrače Škotske, najviše od svih igrača na travnjaku.

Modrić je u svom stilu gospodario sredinom terena, a u dva navrata je zamalo postigao prekrasan gol. Prva situacija, bila je ona iz 55. minute kad je dobio loptu na rubu škotskog šesnaesterca, a iskosa je gađao suprotne rašlje, no udarac je izvrsno obranio 41-godišnji Craig Gordon.

Samo 10 minuta kasnije, Modrić je ponovno bio blizu pogotku. Dobio je loptu gotovo na centru igrališta, a potom je krenuo u trk s loptom. Prvo je sjajno ‘zavrtio’ ponajboljeg igrača Škotske, Scotta McTominayja te pokušao uputiti plasirani udarac u suprotni kut, no lopta je prošla pored vratnice. Oba videa Modrićevih pokušaja možete pogledati na OVOM linku.

Portugal i Hrvatska imaju po šest bodova, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Poljska je na tri boda, a Škotska i dalje bez bodova.

Standings provided by Sofascore