Liga nacija

Poljaci uoči Hrvatske najviše govore o ponašanju navijača; mnogi su zgroženi, oglasio se i izbornik

14.10.2024 u 14:31

Bionic
Reading

Poljska u utorak u Varšavi dočekuje Hrvatsku u trećem kolu elitne skupine Lige nacija, a dan uoči susreta neki poljski mediji više davaju pozornost navijačima nego igri svojih reprezentativaca.

Naime, u petak je u Varšavi Portugal pobijedio Poljake 3:1, a gol za 2:0 je zabio Cristiano Ronaldo. U tom trenutku se dogodilo nešto što je razbjesnilo većinu Poljaka.

Dobar dio poljskih navijača je počelo uzvikivati Ronaldov prepoznatljiv povik 'Siii'. Neposredno nakon utakmice zahuktala se rasprava na društvenim mrežama i mnogi su s nevjericom pitali kako je moguće da Poljaci slave Ronaldov gol i zgroženo su utvrdili da je posve neprikladno biti sretan kad rival zabije gol.

Izbornik stao u obranu navijača

Štoviše, mladića koji je u drugom poluvremenu uletio u teren kako bi se fotografirao s Ronaldom na društvenim mrežama nazivaju izdajnikom, a događaju od petka samo su bili polazište za širu raspravu o takozvanoj kazališnoj atmosferi na poljskim stadionima kad igra Poljska. U raspravu se uključio i poljski izbornik Michał Probierz koji je bio pun razumijevanja za nove trendove među navijačima.

'Nemojmo tražiti samo loše stvari. Navijači dolaze na stadione gledati najveće zvijezde i to je normalno u cijelom svijetu. Ovaj slučaj s Ronaldom je jednak s Robertom Lewandowskim. Cristiano je legenda i možda više nikad neće igrati u Poljskoj, tako da su neki navijači zaključili kako je ovo jedinstvena prilika da ga vide na djelu i dive mu se za sve što je napravio', rekao je Probierz.

Standings provided by Sofascore