trenira s juniorima

'Vatreni' preko noći otpisan u Ajaxu; izbačen je iz momčadi i može tražiti novi klub

30.07.2024 u 08:15

Bionic
Reading

Novi trener Ajaxa Francesco Farioli otpisao je hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu (26) koji je prebačen u drugu momčad i slobodan je potražiti novi angažman

Nizozemski mediji javljaju kako su se u redovima Ajaxa odlučili za veliku čistku u svlačionici. Novi trener 'kopljanika' Francesco Farioli otpisao je nekoliko igrača, a među njima je i hrvatski reprezentativac Borna Sosa (26).

Uz našeg lijevog beka prekobrojni su još BiH reprezentativac Benjamin Tahirović, Silvano Vos i Owen Wijndal. Svi su odmah prebačenu u drugu momčad s kojom će trenirati dok ne pronađu novi angažman.

'Ajax im time želi poručiti da za njih nema budućnosti u klubu', navodi Voetbal International uz napomenu da njihovom prodajom 'kopljanici' žele namaknuti novac za nova pojačanja.

Podsjetimo, Sosa je prošlog ljeta stigao u Ajax iz njemačkog Stuttgarta, 'kopljanici' su ga platili osam milijuna eura i potpisali do ljeta 2028. Prošle je sezone Sosa odigrao 27 utakmica te je imao pet asistencija. U dresu hrvatske reprezentacije do sada je sakupio 21 nastup te zabio jedan gol uz još dvije asistencije.

Nizozemski mediji navode kako Sosa ne bi trebao imati problema oko pronalaska novog kluba, jer su još ranije interes za njega pokazivali klubovi iz Serie A i Bundeslige, prije svih su to bili Atalanta i Borussia Dortmund.

Prema Transfermarktu Borna Sosa trenutno vrijedi 7.5 milijuna eura.

Spomenimo da su hrvatski stoperi Josip Šutalo i Jakov Medić i dalje u prvoj momčadi Ajaxa.