ZADOVOLJNI CAREVIĆ

Već je briljirao na HNL terenima, a sada je stigao kao pojačanje u Šibenik

19.07.2024 u 11:38

Bionic
Reading

Povratnik u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu, Šibenik, dobio je zvučno pojačanje. Baš kakvo treba momčadi Marija Carevića

Klub sa Šubićevca pohvalio se novim igračem. Igračem kojeg jako dobro poznajemo s HNL terena.

Objavu Šibenika prenosimo u cjelosti.

'Leonard Zuta dolazi nam iz redova švedske Brommapojkarne. Rođen je 9. kolovoza 1992.godine u Göteborgu te igra na poziciji lijevog beka. Osim za Brommapojkarnu, Zuta je u karijeri nastupio za Vastra Frolundu, Hacken, Rijeku, Konyaspor, Lecce i Valerengu. Pratitelji HNL-a najviše ga pamte iz redova Rijeke gdje je imao zlatno doba svoje karijere.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

S Rijekom je osvojio dvostruku krunu u sezoni 2016./17. te je po izboru navijača proglašen najboljim lijevim bekom desetljeća. U najvišem rangu hrvatskog nogometa upisao je preko 100 nastupa. Također, Zuta je zaigrao za seniorsku nacionalnu selekciju Sjeverne Makedonije 15 puta. Vjerujemo da će Leonard svojim iskustvom i kvalitetama doprinijeti napretku HNK Šibenik te pomoći klubu u postizanju zacrtanih ciljeva. Ugovor sa Šibenikom potpisan je na jednu godinu uz mogućnost produljenja na još jednu.

'Presretan sam zbog dolaska u Šibenik, kroz karijeru sam puno puta igrao na Šubićevcu, ali na suprotnoj strani. Stiglo je vrijeme da obučem i narančasti dres. Znam da je riječ o klubu bogate tradicije, s vjernim navijačima. Veselim se novim izazovima te vjerujem u uspjehe s Narančastima', izjavio je povodom dolaska Leonard Zuta.