UGLEDNI GOSTI U ISTRI

Veliki Patrick Vieira na čelu Cityjeve kolone u Novigradu

05.07.2013 u 09:08

Bionic
Reading

Istarski Novigrad za nekoliko će dana ugostiti proslavljenog bivšeg francuskog nogometaša koji će ondje 'tesati' mlade igrače Manchester Cityja i pripremati ih za priključivanje prvoj momčadi

Legendarni Patrick Vieira danas je voditelj nogometnog razvoja u klubu s Etihada i pod njegovim je nadzorom momčad do 21 godinu, takozvana Elite Developmnet Squad. Radi se o igračima koji su izašli iz klupske akademije i onima koji su dovedeni u klub, ali nisu još spremni za prvu momčad.

Među njima su, primjerice, Belgijac Dedryck Boyata, Ganac Mohammed Abu i Bjelokošćanin Abdul Razak koji su već zabilježili nastupe u Premier ligi te za seniorske reprezentacije svojih zemalja, a tu je i nekoliko članova mladih reprezentacija zemalja diljem svijeta. City je po broju igrača u svojoj mladoj momčadi i njihovoj kvaliteti trenutno najjači u Engleskoj.

Nogometna akademija Manchester citya, prošlogodišnji je pobjednika Premier lige, a u Novigradu će boraviti od 10. do 20. srpnja. Uz selekcije U17, U19 i U21 dolaze treneri; Jason Willcox, Scott Sellars i Patrick Vieira pa domaćini očekuju boravak 60-tak vrhunskih igrača i tehničkog osoblja predvođenog glavnim direktorom Manchester citya Brianom Marwoodom. 10-dnevne pripreme posebno su važne za U21 selekciju koju ove godine uz natjecanja u Engleskoj očekuje i nastup u Ligi prvaka Europe za mlade timove koja se ove godine prvi puta održava.

U NK Novigrad ističu da po prvi puta u Hrvatsku na pripreme dolazi tako značajan klub međunarodnog ugleda i bogate tradicije što će zasigurno biti odlična prilika domaćim nogometnim stručnjacima i trenerima da uživo vide igru selekcija Manchester cityja.

'Svaka od selekcija odigrat će po dvije prijateljske utakmice, 16. i 19. srpnja, a skoro svi treninzi otvoreni su za javnost pa očekujemo dolazak mnogih hrvatskih trenera', izjavio je Ives Čakarun iz NK Novigrada.

Kvalitetnoj organizaciji smještaja i programa boravka nogometaša u Novigradu, doprinosi i aktivna suradnja između Lagune Novigrad, Grada i NK Novigrada, koji osim nogometne akademije kao rasadnika mladih talenata iz šire regije, održava suradnju s više europskih klubova i nogometnih akademija. Zahvaljujući kvalitetnoj suradnji s Općinama Tar i Brtonigla, dodatno je proširena nogometna ponuda klastera TZ-a sjeverozapadne Istre. U Laguni Novigrad vjeruju kako će kontinuiranim ulaganjem u sportsku ponudu ali i naporima koji se ulažu na razini klastera TZ-a Umag-Novigrad-BrtoniglaBuje, regiju pozicionirati kao prepoznatljivu nogometnu destinaciju i jednakovrijednu alternativu turskoj Antaliji u koju već godinama dolaze brojni europski klubovi.