ispunjeni svi uvjeti

Veliki preokret kada je u pitanju novi klub Gianluigija Donnarumme; mnogi su ga vidjeli u Juventusu, ali novac je presudio...

08.06.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Talijanski nogometni reprezentativni golman, 22-godišnji Gianluigi Donnarumma, koji je od svoje 17. godine (bio) čuvar mreže AC Milana, ovog ljeta trebao bi promijeniti sredinu. Kao buduća postaja najčešće se spominjao Juventus, ali čini se da bi Donnarumma mogao napustiti Italiju

Prema pisanju talijanskog novinara Gianluce Di Marzia, Donnarumma bi umjesto u Torino, iako se u ponedjeljak spominjao i Rim, to jest Mourinhova Roma, mogao otputovati u Pariz.

Navodno je PSG već poslao ponudu koju ovaj vrlo perspektivni golman neće moći odbiti. Njegova će godišnja plaća, prema dobro informiranom novinaru Di Marziju, iznositi 12 milijuna eura (neto), a Donnarumma bi Parižanima trebao obećati vjernost na pet godina lojalnosti.

Naravno, svi dodaci za osobna i momčadska postignuća dodatno bi se naplatila. Ovaj posao s talijanskim reprezentativcem, koji će u petak u Rimu igrati protiv Turske na otvaranju Eura, francuski viceprvaci trebali bi potvrditi prije nego Euro i počne. Liječnički pregled trebao bi se obaviti u bazi talijanske reprezentacije u Covercianu na periferiji Firence.

Donnarumma je AC Milan napustio kao slobodni igrač nakon što je mjesecima pregovarao oko novog ugovora, ali njegov poznati agent Mino Raiola nije uspio postići dogovor s upravom kluba, od koje je navodno tražio najmanje osam milijuna eura godišnje plaće. PSG očito nudi upola veći iznos, dok je prema madridskom sportskom dnevniku AS i Barcelona pokušala pregovarati s Raiolom. Prema nekim informacijama, bio je i blizak Juventusu.

Unatoč nevjerojatnoj plaći, Donnarumma bi i dalje daleko zaostajao za prvom zvijezdom kluba, brazilskim napadačem Neymarom, koji zarađuje tri puta više godišnje (oko 36,8 milijuna eura) ako zaista pristane na takav posao s PSG-om. Slijede ga Francuz Kylian Mbappe (18) i Argentinac Angel Di Maria (13,44), dok bi Donnarumma, prema trenutno dostupnim informacijama, zaradio više od kapetana Marquinhosa (10) i bivšeg prvog vratara Keylora Navasa (7), koji bi i dalje ostao u klubu.