MILIJUNSKA ODŠTETA

Veliki udarac za Rijeku! Napušta je najbolji strijelac

24.02.2014 u 09:24

Bionic
Reading

Hoće li Rijeka za koji dan ostati bez najboljeg strijelca, Leona Benka? Kako sada stvari stoje, prošlosezonski najbolji strijelac (op. a. sa 18 golova) te trenutačno najbolji aktualne sezone (s golom Osijeku zabio ih je 16), kroz koji dan preselit će se u Kinu, točnije u Dalian

Hrvatski nogometaš, koji je i na širem Kovačevu popisu za SP u Brazilu, Leon Benko ovih bi dana mogao zgotoviti još jedan važan ugovor u svojoj karijeri. Naime, Benko je dosad igrao, osim u Hrvatskoj, u Njemačkoj i Belgiji te je imao kratku epizodu u Saudijskoj Arabiji.

Povratak u Hrvatsku donio mu je angažman u Rijeci, u kojoj je dokazao svoje velike mogućnosti te je po ravnanjem Matjaža Keka stigao do naslova najboljeg strijelca MAXtv Prve lige u prošloj sezoni. U istom ritmu Benko je nastavio i jesenas, kada je s Rijekom igrao u Europskoj ligi te postigao čak i bolje rezultate nego europski starosjedilac Dinamo, a potvrda tih odličnih igara stigla mu je i u vidu trofeja za najboljeg igrača hrvatske lige, a koju su mu svojim glasovima donijeli kapetani naših klubova.

Benko je trenutačno, sa 16 postignutih golova, vodeći na listi strijelaca u ovoj sezoni.

Kako smo doznali iz povjerljivih izvora, transfer još uvijek nije definiran, ali mogao bi biti do kraja tjedna. Dakle, iako su mnogi napisali da je gol Osijeku njegov zadnji u dresu Rijeke, Benko bi mogao predstavljati opasnost i vrataru Ježini, jer Dinamo će u srijedu gostovati na Kantridi.

No ako se transfer realizira, Rijeka će ostati bez važno igrača i pitanje je s kakvim će izgledima nastaviti natjecanje u proljetnom dijelu sezone, u kojem su puno nade polagali na natjecanje u Kupu. No očito je i Rijeci novac neophodan, a kako doznajemo - odšteta bi trebala iznositi oko milijun eura.

Rijeka - Osijek 1:0 (sažetak)