financijskA injekcijA

Veliko slavlje u Puli; Istra 1961 dobila 'spasitelja': evo zašto je Končar odlučio pomoći!

16.05.2018 u 14:05

Bionic
Reading

Iako se s Cibalijom bore za deveto mjesto odnosno ono koje ostavlja mogućnost kroz dodatne kvalifikacije za ostankom među prvoligašima, u NK Istri 1961 već ove srijede imaju razloga za slavlje

Naime, kako iz pouzdanih izvora doznajemo, poznati hrvatski poduzetnik Danko Končar odlučio je klubu financijskom injekcijom te se pulskom prvoligašu odblokirao račun i omogućilo mu se dobivanje licence za iduću sezonu.

'Istra i Pula tijekom proteklih godina priuštili su mi niz poslovnih i osobnih zadovoljstava. Pomoć nogometnom klubu zbog toga za mene predstavlja ispunjenje moralne odgovornosti koju imam za ovu regiju i njezine ljude', kazao je za tportal Danko Končar.

U protivnom da Končar nije odlučio pomoći financijski, klub bi kao i mnogi velikani, financijski posrnuo, krenuo bi od najnižeg ranga natjecanja - Treće HNL - zapad, a po po svemu sudeći , ponos Istre bio bi likvidiran.

  • +6
Istra 1961 - Hajduk (34. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon ovog upliva novca u klub, a na čemu su sigurno i presretni u gradskoj upravi Pule, igračima će biti isplaćena dugovanja.

Samim time, sigurno će uoči posljednje utakmice ovog dijela sezone - er nadaju se igrači Raića - Sudara da će igrati i dodatne kvalifikacije, kod njegovih igrača podići raspoloženje odnosno mogućnost da iznenade Rudeš (peta, stadion Aldo drsoina, 20 sati) i zauzmu deveto mjesto.