situacija se zakuhala

Velimir Zajec oštro odgovorio na optužbe predsjednika Slaven Belupa

06.08.2024 u 20:00

Bionic
Reading

Predsjednik Slaven Belupa Robert Markulin bio je ljutit nakon poraza 2:1 od Hajduka. Otvoreno je prozvao Hajduk i Dinamo koji su prema njegovim riječima pod zaštitom sudaca. Zbog svega je predsjednik Dinama Velimir Zajec oštro odgovorio na ove optužbe

Podsjetimo, Hajduk je slavio 2:1, ali je Slaven Belupu pred sam kraj susreta poništen gol za 2:2, a sudačka komisija je zaključila kako je sudac pogriješio te tako zakinuo 'farmaceute'.

Zbog svega je odmah nakon utakmice oštro reagirao trener Ivan Radeljić, a potom se oglasio i predsjednik Slaven Belupa i član Izvršnog odbora HNS-a Robert Markulin.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Poništeni gol Slavena na Poljudu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel

'Skoro 20 godina sam član Izvršnog odbora i mislim da je došlo vrijeme da se neke stvari počnu mijenjati i da svi imamo isti tretman. Kad lopta pogodi igrača u ruku, ista situacija za Dinamo i Hajduk je uvijek penal, za Rijeku je ponekad penal, a za sve nas druge nije penal. Hoćemo li zanimljivo prvenstvo, onda trebamo imati i pravednije suđenje za sve ekipe. U protivnom bi možda bilo bolje da jedno prvenstvo igraju Dinamo i Hajduk, a da mi svi ostali igramo drugo prvenstvo', kazao je Markulin u razgovoru za Sportske novosti.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Te se izjave nimalo nisu svidjele predsjedniku Dinama Velimiru Zajecu koji je oštrim priopćenjem osudio istup predsjednika Slaven Belupa.

Priopćenje predsjednika Dinama Velimira Zajeca prenosimo u cijelosti:

'Neugodno sam iznenađen što kolega Robert Markulin kao predsjednik Slaven Belupa već nekoliko puta, komentirajući suđenje na utakmici 1. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i njihovog kluba, pokušava u svoju borbu uvući i Dinamo', napisao je Zajec te nastavio:

'Ne znam što će mu, kao ni njegovom treneru koji je krenuo s time u izjavama nakon utakmice, pomoći nametanje tog krivog konteksta i uvlačenje našeg kluba u nešto s čime, jasno je svima, nemamo nikakve veze. Otkad smo preuzeli odgovornost za vođenje kluba od novog vodstva niste čuli komentiranje sudačkih odluka ne samo na utakmicama Dinama, već i na ostalim utakmicama, te će tako biti i u budućnosti', zaključio je Velimir Zajec.

Standings provided by Sofascore