zeko o svemu pomalo

Velimir Zajec otkrio ostaje li Bruno Petković u Dinamu te hoće li prodati Baturinu

08.08.2024 u 17:21

Bionic
Reading

Predsjednik Dinama Velimir Zajec u ekskluzivnom je razgovoru za Večernji list otkrio kako stoji akcija novi stadion, analizirao je pojačanja Hajduka te otkrio planove 'modrih' do kraja prijelaznog roka

Velimir Zajec se u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list dotakao 'vrućih' tema oko prve momčadi 'modrih', mogućih transfera i pojačanja do kraja prijelaznog roka...

'Utakmica otvaranja s Istrom 1961 pokazala je da smo se jako dobro pripremili, kroz pripreme i prijelazni rok. Dečki i trener radili su sjajno i maksimalno spremni dočekujemo novu sezonu. Imat ćemo bolju momčad nego prošle sezone', rekao je Velimir Zajec za Večernji list te nahvalio pojačanja - Marka Pjacu, Raula Torrentea, Samya Mmaeea i Juana Cordobu.

'Pjaca će biti veliko pojačanje, a Marokanac Mmaee je sjajan. Igra autoritativno, ulazi u 'kost'. Nakon dovođenja Cordobe želimo još lijevog beka i možda jednog napadača. Računamo i na Kačavendu i Stojkovića koji se vraćaju od ozljede. Bit će to dobro.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Prijelazni rok još traje, sve zanima kakva je sudbina Brune Petkovića, Martina Baturine, Petra Sučića... Ostaju li na Maksimiru ili odlaze?

'Nema prodaje do kraja playoffa Lige prvaka. Za Sučića smo dobili ozbiljnu ponudu od Coma, no odbili smo je. Liga prvaka će uvjetovati projekcije prihoda. Nastojat ćemo zadržati ključne igrače do kraja sezone, posebno Baturinu. Petkoviću smo na stol stavili prijedlog novog ugovora na još jednu godinu. Vjerujem da ćemo završiti te pregovore vrlo brzo. On je naš stožerni igrač i tu treba ostati', otkriva Velimir Zajec koji se osvrnuo i na trenutno stanje oko izgradnje novih stadiona u Zagrebu - onog u Kranjčevićevoj i novog Maksimira:

'Maksimirski stadion je sramota našeg grada i naše države. S politikom radimo na tome da se stadion konačno počne graditi. Političari shvaćaju nužnost stadiona. Vjerujem da će uskoro krenuti izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj, potom i u Maksimiru. Razgovori oko novih stadiona su intenzivni. Drago mi je da detalji ostaju iza zatvorenih vrata. Vjerujem da ćemo ubrzo gledati ne samo predstavljanje projekta već i početak radova, nadam se već u veljači.'

Pohvalio se Velimir Zajec kako je nova vladajuća garnitura na Maksimiru u proteklih pet mjeseci uspjela stabilizirati klub.

  • +36
1. kolo SuperSport HNL-a, Dinamo - Istra 1961 (2.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Imamo i sjajnog šefa Uprave Zvonimira Manenicu koji je autoritet po pitanju financija. On je puno utjecao na stabilizaciju kluba, a nedavno smo dobili i novog člana Uprave za marketing, Hrvoja Puhala. Dečki su 24 sata u funkciji Dinama, dovode nove sponzore... Vratili smo i legende u klub, recimo Džemu Mustedanagića i Tomislava Šokotu koji bi uskoro trebali postati klupski skauti. Silvio Marić je postao ambasador kluba, pun je ideja, ima puno iskustva i sjajan pristup s ljudima. Baš je idealan za taj posao', kaže Zajec koji je komentirao i konkurenciju u SuperSport HNL-u ove sezone:

'Neće nam biti lagano. Rijeka i Hajduk su dobri. Maksimalna je ozbiljnost, nema zezancije. Rakitić je veliko ime, odličan igrač i čovjek, kreator. Istina, nije više u najboljim godinama, trkački možda nije na top razini, ali još uvijek može dati puno, posebno u HNL-u. Perišić će isto biti sve bolji. On je šljaker, dovest će se uskoro u jako dobru formu', zaključio je Velimir Zajec u razgovoru za Večernji list.

>> cijeli intervju Velimira Zajeca potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore