MAXOV ODGOVOR

Verstappen je uvijek iskren, sviđao vam se ili ne: 'Svi oni mogu odj**ati'

22.07.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Svjetski prvak završio je na neočekivano niskom petom mjestu nakon VN Mađarske. Na Hungaroringu njegov Red Bull nije se mogao nositi s McLarenom, a puno prašine podigao je nakon intenzivnih radio-poruka sa svojim trkačim inženjerom

Max Verstappen osvojio je peto mjesto na jučerašnjoj Velikoj nagradi Mađarske. Na Hungaroringu je startao kao treći i onda dvaput izgubio poziciju nakon promjene guma, od Lewisa Hamiltona i Charlesa Leclerca.

Iako je uspio prestići Leclerca, sudario se s Hamiltonom u borbi za treće mjesto i u konačnici morao prihvatiti tek peto mjesto. Njegovo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva smanjeno je nakon druge pozicije Landa Norrisa, ali i dalje iznosi 76 boda.

Pa ipak, trostruki svjetski prvak bio je vidno agitiran u komunikaciji sa svojim trkačim inženjerom, Gianpierom Lambiasijem. Verstappen nije bio zadovoljan sa strategijom koju je njegova momčad odabrala i nije to nezadovoljstvo skrivao. Nije birao riječi ni nakon utrke, kada su ga mnogi kritizirali zbog komunikacije s momčadi:

'Svi koji kritiziraju moju komunikaciju s momčadi mogu odje**ti', rekao je otvoreno. 'Naravno da sam bio agitiran, ali ne i prvi put. Preko radija sam iznio svoj stav nadajući se da će drugo zaustavjanje u boksu proći bolje. Na kraju se to nije dogodilo, ali moja komunikacija s momčadi ne utječe na način na koji vozim.'

'Napravit ćemo debrief kao što radimo nakon svake utrke, ne očekujem ništa drugačije', rekao je odgovorivši na pitanje hoće li momčad napraviti poseban sastanak nakon Budimpešte.

  • +18
Formula 1, Velika nagrada Mađarske, 21.7.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Eric Alonso / Panoramic / Profimedia

'Nismo imali brzinu za borbu protiv McLarena danas, ali mislim da smo još uvijek mogli imati treće mjesto,' dodao je.

'Strategija je bila pogrešna; stalno sam se morao boriti na stazi, pokušavajući ih prestići, a danas to nije uspjelo. Ne na Hungaroringu, gdje je tako teško pretjecati'. zaključio je Verstappen.