MAXtv PRVA LIGA - 11. KOLO

Više nema dileme, Osijek je osigurao pobjedu nad Zadrom

04.10.2014 u 15:50

Bionic
Reading

Dvobojem Osijeka i Zadra počeo je i 'subotnji progam' na terenima MAXtv Prve lige. Riječ je o derbiju začelja

A u njemu su se, barem u prvom poluvremenu, puno bolje snašli igrači Osijeka. Igrači Tomislava Rukavine bili su puno bolji, zabili čak i tri gola, ali samo onaj iz 29. minute, kojeg je nakon ubačaja iz kuta zabio Jasmin Mešanović, sudac je priznao kao regularan.


U drugom poluvremenu Zadar je krenuo po izjednačenje, a već u 47. minuti Jure Jerbić opasno je zaprijetio domaćinima. Međutim, Filip Lončarić dobro je pratio njegov skok i udarac te uhvatio loptu u naručje. No, ni Osijek se nije mirio s tim minimalnim vodstvom.

Matas je u 50. minuti probio desnu stranu, ubacio pred gol gostiju, a Mešanović opet poentirao za vodstvo 2:0. Jasmin Mešanović svoju dobru igru skoro je okrunio i trećim golom, ali njegov udarac u 54. minuti ipak nije bio dovoljno precizan.

U 61. minuti utakmica je rješena. Novaković je nakon gužve primio loptu na 7, 8 metara i zabio z avelikih 3:0.


Tračak nade gostima vratio je Frane Ikić u 65. minuti, nakon što je glavom poentirao s nekih 11 metara.


Imali su potom obje momčadi još nekoliko dobrih prilika, aposebno vrijedi sitanutu Terkešovu u 79. minuti kada je mogao posve vratiti Zadar u igru. I onda kad se već očekivao kraj, Baraban je u 85. minuti dobro ispratio Barišićevo ubacivanje s lijeve strane i poentirao za 4:1.